Remek győzelemmel őrizte meg A-ligás tagságát a női U19-es válogatott

Remek győzelemmel őrizte meg A-ligás tagságát a női U19-es válogatott

A mieink 3–1-re múlták felül Romániát a selejtezőtorna utolsó fordulójában. Növendékeink közül Németh Adél és Pintér Tekla is végig pályán volt.

Kőkemény feladat előtt állt női U19-es válogatottunk a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezők zárásaként. Együttesünk Romániával mérkőzött, s mivel szomszédaink a svédek elleni döntetlennek köszönhetően egy ponttal álltak a találkozó előtt, így mindenképpen győzelemre volt szükségünk a harmadik hely megszerzéséhez, valamint az A-ligában maradáshoz. Három kerettagunk közül Németh Adél és Pintér Tekla mind a kilencven percet a pályán töltötte, Csejtei Emília pedig csereként figyelte a történéseket.

A magyarok a fentebb említettekhez mérten kezdték a találkozót. Bátran, támadó szellemben futballoztak, többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, valamint több sarokrúgást is elvégezhettek. A legnagyobb lehetőség Petrovics Petra előtt adódott, aki egy jó ütemű kiugratás után ígéretes helyzetben lőtt kapu fölé. A 25. percben aztán éppen egy szöglet után sikerült megszereznünk a vezetést: Vincze Borbála beívelését Sinka Napsugár csúsztatta remekül a kapuba, ezzel 1–0 állt az eredményjelző táblán. Románia korosztályos legjobbjai nem találták a fogást rajtunk, egygólos előnyben is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, végül 1–0-ról jöhetett a második negyvenöt perc.

A játék képe a pihenő után sem változott. Hiába jöttek a cserék a vendégeknél, a mi akaratunk érvényesült, Sinka Napsugár pedig az 55. percben egy szép szabadrúgással megszerezte csapata, s saját maga második gólját is, már 2–0-ra vezettünk! Kisvártatva, szinte másodpercekkel a középkezdés után teljesen üresen léphetett ki a románok játékosa, hálóőrünk azonban hatalmas védéssel gondoskodott arról, hogy ne csökkenjen a differencia. Ami akkor nem sikerült a sárgamezeseknek, az nem sokkal később már igen: egy szabadrúgás utáni kipattanót pofoztak a kapuba a 64. percben, 2–1-re módosult az állás. Ez az állapot azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, ugyanis Sinka Napsugár szólója után kiválóan centerezett Petrovics Petrához, aki nemkülönben szépen fordult le védőjéről és lőtt a kapus mellett-fölött a hálóba (3–1). A találat megnyugtatta a mieinket, akikben hatalmas öröm szabadult fel a lefújás után, hiszen a 3–1-es győzelem azt jelentette, hogy ősszel is az A-ligában szerepelhetnek majd.

A csoport másik találkozóján Németország 4–1-re legyőzte Svédországot, így kvalifikálta magát a kontinensviadalra.