Remek győzelem, gyönyörű gólok a leány U14-től a fiúbajnokság nyitányán

Remek győzelem, gyönyörű gólok a leány U14-től a fiúbajnokság nyitányán

A mieink kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő és megérdemelten múlták felül a Nádasd-Táplán együttesét.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Nádasd KSE–KSE-Táplán SE 8–2 (4–0)
Illés Aka.-Vikt. U14:
Imre A. – Gulyás D. (Első H., 36.), Bihari P., Gulyás Sz. (Imre B., 36.), Sági F., Licskai L, Bihari Cs., Gulyás L. (Harmath R., 36.), Alasz H. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Alasz H. (14.,1–0; 20., 2–0), Gulyás L. (26., 3–0), Bihari P. (32., 4–0), Első H. (38., 5–0; 61., 8–2), Licskai L. (40., 6–0), Sági F. (59., 7–2)

Különleges mérkőzés várt U14-es leánycsapatunkra kedden délután, ugyanis a Vas megyei U14-es fiúbajnokság küzdelmeinek első fordulójában mérettették meg magukat, méghozzá a Nádasd KSE-Táplán SE csapata ellen. Az előzményekről, illetve a bajnoksággal kapcsolatos várakozásokról női szakágunk szakmai igazgatója, Markó Edina beszélt nekünk:

Az Illés Akadémia női szakágának 2021 januári megalakulása óta az egyik legfontosabb alapelvünk a folyamatos egyéni fejlődés biztosítása és ennek hátterében a szakmai munka folyamatos finomítása, továbbfejlesztése. A 2008-2011-es korosztály egy csapatként funkcionál: a stabil alapok lerakásában, a képzési metódusokban, a mozgástanulás fázisainak alapos, oktató jellegű megerősítésével, a prevenciós-és korrekciós gyakorlatsorokkal azonos rendszerben képezzük őket, de az előképzettségi szintjüktől függően természetesen differenciáltan. Kizárólag a versenyeztetésben válik külön a két korosztály, mindenki abban a versenysorozatban vesz részt, amely kihívást jelent számára, de sikerélményt is biztosít. Rendszeresen játszunk csapatainkkal felkészülési mérkőzéseket fiú egyesületek ellen, hiszen a női labdarúgás fejlesztésének egyik legfontosabb pillére a képzési időszakban – az egész világon – a vegyes futball. Eszerint a nagypályás, kiemelt akadémiai U15-ös és az országos U14-es, háromnegyedpályás leány bajnokság mellett lehetőségünk nyílt arra, hogy a megyei U14-es (fiú)bajnokságba is bekapcsolódjunk, amely egyébként vegyes rendszerű: jó pár csapatban találkozunk majd leány játékosokkal is. Ezeket a mérkőzéseket hétköznap rendezik, vagyis edzés helyett tudunk játszani jó iramú, párharcokban gazdag, gyorsaságot, gyors döntéseket kívánó mérkőzéseket

– fogalmazott Markó Edina.

Ami a mérkőzést illeti, remekül kezdtek a lányok, egy percig sem látszott rajtuk, hogy megilletődöttek lennének, sőt! Remek labdajáratásokkal, kombinatív játékkal mozgatták a fiúkat, egyértelmű mezőnyfölényt alakítottak ki. A gólgyártást aztán Alasz Hanna kezdte meg, aki kétszer volt eredményes, majd Gulyás Lorina és Bihari Patrícia góljai következtek, így aztán a szünetben 4–0 volt az állás. Luki András vezetőedző hármat cserélt a félidőben, a friss erők pedig motiváltan, hasznosan, felszabadultan szálltak be a mérkőzésbe. Első Hanna aztán egy bombagóllal is észrevétette magát, de Licskai Léna is szépségdíjas találatot szerzett, mindezek mellett pedig továbbra jó volt nézni a lányok játékát, néha tökéletesen begyakorolt, néha ösztönös, zsigerből jövő megmozdulásait. A fiúk a hajrához közeledve egy indítás, majd egy büntető után ugyan kétszer bevették a kapunkat, de nem kellett sokáig várni a válaszra: előbb Sági Fruzsi lőtt nagyon okos gólt, majd Első Hanna lőtte ki szépen a jobb alsó sarkot, kialakítva ezzel a 8–2-es végeredményt.

Rendkívül boldog vagyok, öröm volt látni, hogy a lányok mennyire élvezik a játékot, mennyire felszabadultak. Nagyon várták ezt a mérkőzést, kiválóan kezelték ezt az egészet, és úgy érzem, hogy amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, hogy mit szeretnénk, azt védekezésben és támadásban is szinte maximálisan megcsinálták. Hasznos találkozó volt sok párharccal, gyors döntési szituációkkal, ahol rendszerint szépen mentünk át védekezésből támadásba, a támadóharmadban pedig bátran meg mertünk csinálni dolgokat, ami szintén óriási pozitívum. Ez is alátámasztja, hogy mennyire fesztelenek, önfeledtek voltak a lányok és mennyire élvezték a mérkőzés minden percét

– értékelt Luki András a találkozót követően.