Katona István és Baján Roland is pályára lépett

Katona István és Baján Roland is pályára lépett

A görögöket 2–0-ra legyőző magyar U17-es labdarúgó-válogatottban Katona István kezdőként 67,  míg Baján Roland csereként 30 percet játszott.

A Telki Kupa megnyerése után ismét pályára lépett a jövő tavaszi hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapatunk. Belvon Attila szövetségi edző két akadémistánk közül a budaörsi összecsapáson Katona Istvánt a kezdőbe jelölte, ami teljesen érthető, ugyanis Pityu a már említett felcsúti viadalon háromszor volt eredményes, amivel társgólkirályi címet szerzett. Gólvágónk ezúttal 67 percet töltött a pályán, ám nem tudta bevenni a hellének kapuját. Baján Roland viszont csereként kapott lehetőséget: a Puskás Akadémia védőjét, Kun Olivért váltotta a 60. minutumban.

A derbit amúgy Bagi Ádám döntötte el, aki kétszer is betalált – előbb büntetőből, majd akcióból – a görög U17-es válogatott kapujába.

Örülök, hogy ismét gólokat tudtunk szerezni, hátul pedig lehoztuk nullára a meccset. A második félidő elején jól sült el, amit megbeszéltünk a szünetben, ebben a periódusban tudtuk eldönteni a mérkőzést. A legtöbb görög támadást sikerült levédekeznünk, de voltak azért hibáink játéképítésben és védekezésben egyaránt, több játékelemben javulnunk kell a folytatásban

– nyilatkozta az mlsz.hu-nak Belvon Attila a mérkőzést követően.

A két csapat csütörtökön 11.00 órakor Újpesten ismét összeméri a tudását.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu