Remek győzelem a Puskás Akadémia ellen!

Remek győzelem a Puskás Akadémia ellen!

U17-es csapatunk kétgólos hátrányból fordítva győzte le Felcsúton a Puskás Akadémia gárdáját.

Puskás Akadémia U17 – Illés Akadémia-Viktória 2–3 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Farkas L. – Németh N. (Kleinert P., 46.), Sarang R., Pintér T., Szabó F. – Simon E. (Mesterházy I., 46.), Novák L., Hajdú P. (Harangi L., 46.; Németh Z., 75.) – Csejtei E., Gyócs-Németh C. (Farkas B., 90.), Csáki E. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csáki E. (50., 2–1), Novák L. (69., 11-esből, 2–2), Csáki E. (85., 2–3)

A tavaszi, sőt inkább nyárias melegben játszott mérkőzésen csapatunk jól kezdett, tulajdonképpen jól futballozott, „csak” a gólszerzés nem sikerült. Nem játszottunk gyengébben a házigazdáknál, sőt, sikerült némi mezőnyfölényt is kialakítani – kizárólag a góllövésel állt csapatunk hadilábon. A Puskás Akadémia viszont – Égi Barbara duplájával – kétszer is eredményes tudott lenni, így úgy ment be a csapat a szünetre a második félidőre, hogy kutyanehéz 45 perc vár a lányokra, nagy munka vár rájuk ahhoz, hogy sikerüljön a cél, a három pont megszerzése.

A második félidő elején a nem sokkal korábban beállt Mesterházy Ivett robogott el a jobb szélen, tökéletesen centerezett és a remekül érkező Csáki Eszter szépített. A félidő közepén a jól játszó Gyócs-Németh Cintia forgatta be a tizenhatoson belül a védőjét, aki utána csak szabálytalanul tudta szerelni. A megítélt büntetőből Novák Luca egyenlített. A csapat 2–2 után szinte minden energiatartalékát mozgósította, nem elégedett meg a „csak” döntetlennel. A 85. percben Csáki Eszter feltette a koronát jó teljesítményére: kontratámadás végén a hosszú oldalon érkezve kotorta a hálóba győztes gólunkat.

Érdekes játék a futball! A szünetben 2–0-ra vezetett az ellenfelünk, pedig ebben a játékrészben is mi futballoztunk jobban. A második félidőben a lányok ismét bizonyították mentális erejüket azzal, ahogy fordítani tudtak. Határozottabban, racionálisabban, de ami fő, eredményesebben is tudtunk játszani és végül teljesen megérdemelten fordítottunk, illetve nyertünk. Büszke vagyok a lányokra, gratulálok nekik. Örülök a legutóbbi két meccsünk sikerének, és megyünk tovább

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.