Rangos ausztriai tornán szerepeltek U8-asaink

Rangos ausztriai tornán szerepeltek U8-asaink

Pados József együttese jól helytállt a kifejezetten remek csapatokat felvonultató nemzetközi erőfelmérőn.

Bécsben rendeztek huszonkettő U8-as csapat részvételével nyári nemzetközi tornát, melyen az Illés Akadémia csapata is elindult. Pados József a Fazekas Benedict, Gyöngyösi Ruben, Gyulovics Milán, Henc Dénes, Horváth Ábel, Kárász Miron, Könye Gergő, Nagy-Szabó Benett Péter, Péter Zsombor és Sákovics Milán alkotta kerettel utazott az erőfelmérőre.

Az 4+1-es felállásban lejátszott, egyenként 10-10 perces csoportmérkőzések sorát a mieink az osztrák Donaufeld elleni 2–0-s vereséggel indították, azt követően viszont egy 3–0-s siker következett a cseh Znojmo gárdájával szemben. A harmadik és negyedik körben két újabb vereség jött: előbb a Kapfenberg együttesétől kaptunk ki 2–0-ra, majd a Gyors Wien legénységétől 4–0-ra. Az előcsatározásokat aztán két győzelemmel zártuk: a Sparta Praga ellen 3–1, majd a LOMBIK (Linz) csapata ellen 1–0-ra nyertünk. Így összességében 9 ponttal a hét együttest felvonultató B-csoport negyedik pozíciójában zártunk.

Ebből adódóan a 9-16. helyezésekért folytathattuk, ahol kezdésként a GAK 1902 csapata következett. Sajnos a derbit 4–0-ra a gráciak nyerték. A második körben az SKN St. Pölten volt az ellenfél, az összecsapás vége pedig 1–1-es döntetlen lett. A harmadik fordulóban nyertek Pados József tanítványai, akik a LASK Linz csapatát múlták felül 3–0-ra. A folytatás viszont már nem alakult ennyire jól: a Kapfenberg 2–1-re, a Wiener Linien 2–0-ra verte a mieinket. A torna utolsó két fordulóját a hatalmas, villámlással és mennydörgéssel érkező vihar miatt lefújták a szervezők. Így ifjú akadémistáink a 15. helyen zárták a roppant nívós erőfelmérőt.

Az idő előtt véget ért tornát a Slavia Praga nyerte megelőzve a Spartak Trnava, valamint Rapid Wien együtteseit.

Az első mérkőzésen kerestük a helyünket, nehezen vettük fel a ritmust. A csoport utolsó két meccsén már jól küzdöttek a gyerekek. Azt sajnálom, hogy nem az összes találkozónkon játszottunk úgy. Az eredmények alapján a következő körben a 9-16. helyért játszhattunk. Sajnos a több mint 1 órás szünet nagyon megfogta a gyerekeket. Érezhető volt a fáradtság és a koncentráció hiánya, főleg az ellenfél kapuja előtt voltunk határozatlanok. Egy nagyon rangos tornán jól helyt tudtak állni a gyerekek. Ha a helyzeteinknél jobban fogunk figyelni, még szebb eredmények lesznek. Le a kalappal minden játékos előtt. Az ilyen tornák és az ilyen komoly ellenfelek segítik a gyerekek fejlődését

– összegezte a tapasztalatokat Pados József.