A legjobb négybe jutott az Illés Akadémia U10

A legjobb négybe jutott az Illés Akadémia U10

Úrnapja alkalmából nemzetközi tornán szerepelt az Illés Akadémia U10.

A hagyományos Pittentalcup nemzetközi tornáján vett részt az Illés Akadémia U10-es korosztálya Scheiblingkirchenben. Faggyas Milánék 6+1-es felállásban, 5X2 méteres kapura játszottak, egy mérkőzés 12 percig tartott. A csoportban a pozsonyi FC Petrzalka ellen 3–1-re győztünk, az alsó-ausztriai USV Kirchberg am Wechsel ellen pedig 2–0-ra. Két döntetlennel zártuk a csoportkört: a Sturm Graz ellen rangadón, és a Bécs melletti Gerasdorf ellen sem született gól. A B-jelű ötösben így 8 ponttal, 5–1-es gólkülönbséggel a második helyen zártunk.

A negyeddöntőben hat osztrák csapat mellett két magyar – mellettünk a Honvéd-MFA – szerepelt. Mi az A-csoportot 100%-os teljesítménnyel, kapott gól nélkül megnyerő GAK-kal játszottunk. A meccs rendes játékideje 1–1-es döntetlennel zárult, a büntetőknél pedig mi céloztunk pontosabban, mindegyiket értékesítettük, így 3–1-re győztünk.

Az elődöntőben a C-csoport győztese, a negyeddöntőben a TSV Hartberget legyőző Flyeralarm Admira volt az ellenfelünk. A kiélezett találkozón 1–0-ra a bécsiek nyertek, így ők kerültek a döntőbe.

A harmadik helyért a Honvéddal vívtunk csatát: ezúttal a fővárosiak nyertek, 2–0-ra. A tornagyőztes a Sturm Graz lett, hiszen a döntőben felülmúlták az Admirát.

Faggyas Milán a Sóvári Dávid, Hende Noel –Vígh Olivér, Tóth Dávid, Rajos Ádin, Papp Olivér, Angler Noé, Novák Benett, Molnár Bálint, Dávid Marcell, Pető-Bagics Barna, Kalmár Kornél, Sömenek Bálint, Péter Tamás és Práznek Soma összetételű kerettel dolgozott.

Bő kerettel dolgozhattam, így a 12 perces mérkőzésenkénti játékidőt igyekeztem mindenki között elosztani. Kifejezetten rangos tornán szerepelhettünk! Az első két találkozón magabiztos sikert arattunk. A Sturm elleni meccs kiemelkedett, mind színvonalában, mind pedig iramában. Gyors és képzett játékosok alkották a fekete-fehérek keretét – egy kis szerencsével lehetett volna miénk ez a mérkőzés, de a döntetlen abszolút igazságos. Az utolsó csoportmeccsen nem sikerült betalálnunk: kifejezetten durván játszott ellenfelünk, mindez azonban megtorlatlan maradt. A negyeddöntőben a GAK ellen vezettünk, kezünkben volt a mérkőzés, mikor egy labdakihozatalba belehibáztunk, amit azonban hárított kapusunk. Ám ezek után a labdát kirúgták a kezéből, sőt, még bele is talpaltak a combjába – a síp azonban néma maradt, ezzel kiegyenlítettek. Azonban a sors a büntetőrúgásoknál igazságot szolgáltatott, 3–1-re, tulajdonképpen simán nyertünk. Az Admira ellen kézben tartottuk a meccset, ám egy hátul eladott labda megpecsételte a sorsunkat – itt is nagyon sok volt a szabálytalanság és a durvaság, ez, ami igazán bántó, ugyanis verhető csapattól kaptunk ki… A harmadik helyért a Honvéddal játszottunk egy ki-ki meccset: szakadt az eső, ők szerezték az első gólt, ami ezen a nagyon csúszós pályán komoly előnyt jelentett, és egy stabil játékkal a budapestiek nyertek. A gyerekek az egész torna során kitették szívük-lelküket, harcoltak, sok mindent megvalósítottuk a játékban. Ezeken a tornákon nagyon sok a párharc, ezért gyors futballt kértem, amit sokszor viszont is kaptam. Szép eredményt értünk el – sok remek játékerőt mutató csapatot előztünk meg

– értékelte a tornát Faggyas Milán vezetőedző.