Rajmi kezdett, Mario csereként lépett pályára

Rajmi kezdett, Mario csereként lépett pályára

Gól nélküli döntetlent játszott a magyar U19-es labdarúgó-válogatott Győrben az Európa-bajnoki selejtezők elitkörének első fordulójában Izrael csapatával.

Az ETO Parkban megrendezett találkozó előtt Tímár Krisztián szövetségi edző úgy döntött, hogy az Illés Akadémia két növendéke közül Horváth Rajmundot a kezdőcsapatba jelöli, míg Lucas Mario Simut a kispadon kap helyet. Korábbi akadémistáink közül a Juventus kapusa, Senkó Zsombor is ott volt a pályán a kezdőrúgás pillanatában.

A mérkőzés első  félidejében aztán a magyar játékosok közül talán Rajmi volt az, aki a legtöbb gondot okozta az izraeli védőknek. A 7. percben Stav Lemkin is csak egy sárga lap árán tudta megállítani. Viszont helyzetekig nem igazán jutott az NB II-es Haladásban folyamatosan lehetőséget kapó támadónk, de ez egyébként igaz volt az egész magyar gárdára is. A második játékrész elején aztán volt egy biztató kísérlete akadémistánknak, de 15 méterről leadott lövése nem talált kaput. Az 56. percben pedig Tímár Krisztián cserék mellett döntött: Rajmi helyére Vancsa Zalán érkezett, míg Mario Sztojka Dominikot váltotta. A csapatunk „frissítése” azonban nem sok eredménnyel járt, ugyanis a továbbiakban is inkább a vendégek előtt adódtak nagyobb lehetőségek. Több esetben kellett Senkó Zsombornak nagyot védenie ahhoz, hogy a találkozó 0–0-s döntetlennel érhessen véget.

Kicsit lassabban tudtuk felvenni a játék ritmusát, mint az ellenfelünk. Ezen a szinten gyorsabban kell játszani, és a megszerzett labdákat jobban meg kell becsülni – ebben kell még fejlődnünk, és ezt korábban már jól is csináltuk. Éreztem a játékosaimon, hogy kevés mérkőzést játszottak, nincsenek igazán játékban, a következő találkozókon figyelnünk kell erre a csapat összeállításánál. Senkó Zsombornak nagyon jó mentései voltak, de az egész védelemmel elégedett voltam

– nyilatkozta a mérkőzés után Tímár Krisztián szövetségi edző, aki nagyon bízik abban, hogy a törököket 2–1-re legyőző skótok ellen a szombaton  19.45 órakor kezdődő derbin már a támadójátékunk is jobban működik majd.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu