Rajmi betalált a skótok kapujába

Rajmi betalált a skótok kapujába

Magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a magyar U19-es labdarúgó-válogatott Skócia ellen. A mieink harmadik találatát Horváth Rajmund szerezte, Simut Mario Lucas pedig kezdőként 56 percet töltött a pályán. A kapunk a korábbi Illés-tanítvány, Senkó Zsombor védte.

Nagy lépést tett az Európa-bajnoki részvétel felé Tímár Krisztián szövetségi edző legénysége, ugyanis a magyar fiatalok 3–0-s győzelmet arattak az elitkörös selejtező-csoport második játéknapján. A szakmai stáb ezúttal az Illés Akadémia növendékei közül Simut Mario Lucast a kezdőbe jelölte, míg Horváth Rajmund a kispadon várt bevetésre.

A Gyirmóton megrendezett mérkőzés előtt fiataljaink már tudhatták, hogy az izraeliek 3–1-re verték a törököket, így feltétlenül győzelemre volt szükségünk ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a közel-keleti együttessel. Ennek megfelelően jól is kezdett válogatottunk: az első veszélyes lövést Mario eresztette meg a 11. percben, de a vendégek kapusa védeni tudott. Az első félóra végén viszont már Jay Hogarth is tehetetlennek bizonyult: Németh Dániel 11-ese talált utat a kapujába. Nem sokkal később pedig már 2–0 volt ide, ugyanis duplázott a magyar csapatkapitány.

A 2–0-s állásról kezdődő második félidőre is maradt egy magyar gól: a 67. percben csereként pályára lépő Horváth Rajmund a 73. minutumban már be is talált a skótok kapujába, és ezzel beállította a 3–0-s végeredményt. Simut Mario Lucast az 57. percben Bényei Ágoston váltotta.

Elégedett vagyok az eredménnyel is és a mutatott játékkal is. Ezen a mérkőzésen már az igazi arcunkat mutattuk, felvállaltuk a bátor támadójátékot, az egy az egy elleni megoldásokat, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. A háromgólos győzelem az elitkörben bárki ellen szép teljesítmény, talán amiatt lehet egy pici hiányérzetünk, hogy a helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, és könnyen lehet, hogy a végelszámolásnál a gólkülönbség is számítani fog. Bár a törökök már nem juthatnak tovább, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk ellenük kedden, nem tudjuk, hogy a tét nélküliség mit vált ki belőlük. A lehető legjobban felkészülünk ellenfelünkből, és bízom benne, hogy a maihoz hasonló teljesítménnyel rukkolunk elő, ebben az esetben ugyanis jó esélyünk lehet az Európa-bajnoki szereplés kiharcolására

– értékelt a mérkőzés után Tímár Krisztián.

A magyar U19-es válogatott két fordulót követően 4 ponttal a kvartett első, egyetlen továbbjutó helyén áll. A mieink kedden 18 órakor Győrben a törökök ellen lépnek pályára, míg az izraeliek ugyanekkor Gyirmóton mérkőznek meg a skótokkal.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu