Megosztoztunk a pontokon a Puskás Akadémiával

Megosztoztunk a pontokon a Puskás Akadémiával

U19-es leányaink fordulatos mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszottak a felcsútiakkal.

Illés Akadémia-Viktória U19 – Puskás Akadémia FC U19 2–2 (2–1)
Illés Aka. -Vikt. U19:
Csapó Zs. – Rugovics B., Pálmai E. (Szalay J. 46.), Hajba J., Simon F. – Pálfy B., Varró V. (Csizmadia Zs. 46.), Szabó L. (Németh Zs. P. 66.) – Nagy D., Kaszap K., Kiss-Lantos H. (Varga B. 46.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Varró V. (11., 1–1), Kiss-Lantos H. (38., 2–1)

Vasárnap délután a Puskás Akadémia együttesét fogadta U19-es korosztályunk az Akadémia műfüves pályáján. Ahogy futballnyelven mondani szokás, a csapat a találkozó elején bent maradt az öltözőben, a 7. percben hátrányba került egy gyorsan elvégzett szabadrúgásnak köszönhetően, ez viszont nem tartott sokáig, ugyanis Varró Veronika egy remekbe szabott szabadrúgással egyenlíteni tudott. A mieink érezhetően megnyugodtak a gól után, sikerült rendezni a sorokat, ezt követően pedig szépen fokozatosan áttevődött a játék a vendégek térfelére. Veszélyes támadásokat vezettünk, jól próbáltuk használni támadóink gyorsaságát, Kiss-Lantos Hanna révén pedig sikerült is megfordítani az állást, a szünetre 2–1-es előnnyel mehettünk. A fordulás után sem igazán változott a játék képe, ahogy az első negyvenöt percben, úgy ekkor is a küzdelem, a mezőnyjáték dominált, látható volt, hogy jól felkészültek egymásból a csapatok. 2–1-nél egy jobb oldali beadás után a kapufát is eltaláltuk, továbbra is támadó szellemben futballoztunk, de szükség volt hátul a maximális koncentrációra, ugyanis a Puskás Akadémia játékában is ott volt a veszély, nem adták magukat könnyen a fehérmezesek. A 82. percben egy jobb oldali bedobást követően tiszta lövőhelyzetbe kerültek a vendégek, a labda utat talált a kapuba, ezzel pedig 2–2-re módosult az állás. A hajrában még mindkét csapat ment előre a győzelemért, az eredmény azonban már nem változott, így döntetlennel ért véget a találkozó.

A mieink a jövő hét végén az ETO FC Győr otthonába látogatnak.

Nem igazán kezdtük jól a mérkőzést, korán megszerezte a vezetést ellenfelünk, ezt követően viszont nem estünk össze, sőt, mi több Varró Vera szabadrúgásával gyorsan jött az egyenlítés. A találatunk után fel tudtuk venni a játék ritmusát, talán a mi akaratunk érvényesült jobban, ennek köszönhetően pedig már mi vezettünk 2-1-re a szünetben, nagyon örültem, hogy végül Kiss-Lantos Hanna is eredményes tudott lenni a gyorsaságának, szemfülességének köszönhetően. A félidő után azt éreztem, hogy kontrolláljuk a mérkőzést, meg tudjuk tartani a három pontot, a végén azonban egy megingásunkat ki tudta használni a Puskás Akadémia. Összességében nem vagyok csalódott, örülök az egy pontnak, és ami a legfontosabb, hogy helyén kell kezelnünk ezt a mérkőzést

– értékelt Tebeli György vezetőedző.