Programkavalkád az esportban

Programkavalkád az esportban

Az Illés Akadémia Spirit naptára abszolút teltházat mutat.

A 2022-es év hátralévő részében is izgalmas versenyekre készül az Illés Akadémia Spirit. Mindegyik játékunk profi csapata versenyzik, sőt, van olyan ötös is, amely két Minor és egy Major szezont pörget le az idei évben. Ez az első esztendő, amikor a Magyar E-Sport Szövetség ilyen versenydömpinggel készül a „legnagyobb” esport címekben.

League of Legends:

A két minor verseny után (tavasz és nyár) olyan eredményt ért el a csapatunk, hogy meghívást kaptunk az őszi Major versenyre is. Itt az első mérkőzést a Golden Fox ellen kezdjük meg, szeptember 10-én. Az eredmények alapján a 6. helyet szereztük meg az összesített ponttáblázaton. A lebonyolítás double elimination rendszerű, ami kettős kieséses ágrajzot jelent. A verseny összdíjazása 3.000.000 Ft.

CSGO:

A legnépszerűbb taktikai szimulátor játékban a TMP tavaszi versenyrendszerében a csapatunk kiválóan szerepelt: harmadik helyezést értünk el, sőt, az Eb-selejtezőkön nyújtott szerepléssel a nemzetközi porondra is kilépett a csapat. Az őszi MNEB CSGO versenyére azonban nem kapott meghívást az Illés Akadémia Spirit, ezért a kvalifikációs versenyen kell először részt vennünk, ami nyílt regisztrációjú. Ez még három alkalommal kerül megrendezésre: szeptember 11-én, 18-án és 25-én. Ezeken a versenyeken a legtöbb pontot elérő gárdák jutnak be. Jelenleg az első selejtező után 10 ponttal rendelkezünk. Az esport1.hu írt is cikket a versenyről.

Valorant:

A legújabb Riot Games üdvöske a Valorant is a másik Riot-játék lebonyolítását követi, azaz két Minor után egy Major következik, ahova megint csak kvalifikáltuk magunkat. Itt azonban csak éppen csak a 8. helyet csíptük meg, így az október 13-án kezdődő liga legesélyesebb csapatával, a teljes profi szerződéssel büszkélkedő Rapid Ninjas-szal fogunk megküzdeni.

Összefoglalásképpen tehát, először LOL-mérkőzéseket láthatunk majd szeptemberben, aztán érkezik az október, ahol a Valoranté lesz a főszerep, de mindeközben elkezdődnek a CSGO mérkőzések is. A közvetítések az esport1, 2 és 3 Twitch TV-csatornán lesznek követhetők. A pontos időpontokról mindig a Twitter és/vagy Facebook oldalunkon adunk hírt.

Hajrá, IAS!