Pozitív mérleggel zárta a MEDEX-kupát leány U15-ös csapatunk

Pozitív mérleggel zárta a MEDEX-kupát leány U15-ös csapatunk

Leány U15-ös csapatunk a 9. helyen végzett az erős mezőnyt felvonultató, szlovéniai MEDEX-kupán.

A csapat vasárnap nagyon nagyon korán reggel, még jócskán sötétben indult útnak, hogy időben, biztonságban érkezhessen meg Radomljéba. A korai kelés és a hosszú utazás rányomta a bélyegét a két csoportmérkőzésünkre. Ferencsik Evelin csapata a horvát ŽNK Rijeka elleni 2–0-s vereséggel kezdte a csoportmérkőzéseket, majd következett a házigazda ŽNK Radomlje elleni, 1–1-es döntetlen (G: Bihari Csenge). Ezzel eldőlt, hogy a mieink a 9-12. helyért játszhatnak a folytatásban. A lányok az első helyosztóra „érkeztek meg” igazán a tornára – a további két mérkőzésen gólt sem kaptak. Előbb 2–0-ra legyőzték a szlovén DNK Trbovljét (G: Bihari Patrícia, Alasz Hanna), majd 4–0-ra nyertek a ŽNK Olimpija Ljubljana ellen (G: Licskai Léna 2, Bihari Csenge, Polovics Dorina).

Nagyon örülök, hogy az akadémia vezetői lehetővé tették, hogy részt vegyünk ezen a tornán. Négy mérkőzést játszottunk, kettőt megnyertünk, játszottunk egy döntetlent azzal a Radomljéval, amelytől nyáron, Szombathelyen még gólokkal kaptunk ki és volt egy vereségünk, mindjárt az első mérkőzésen, az utazás, pontosabban az érkezés után. A mérleg szerintem nem rossz, de tartom, amit a torna előtt is mondtam: nem az eredmény az elsődleges. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni és a lányok kivétel nélkül helytálltak: kiemelem azért Takács Mírát, aki a kapusaink sérülése, betegsége miatt, „beugróként” húzott kesztyűt. Arra, hogy mennyire jól, csapatként működtek a lányok, jó példa az is, hogy a hét gólunkon öt játékos osztozik. A második mérkőzésen a házigazda ellen, de különösen az utolsó találkozón, a ljubljanai Olimpija ellen remek teljesítményt nyújtott a csapatunk, bemutatta azt a sokpasszos, kombinatív futballt, ami jellemez bennünket. Van persze még hova fejlődni, ha a nemzetközi mezőnyben is eredményesek akarunk lenni, meg kell találni a délszláv csapatok fizikális játékának az ellenszerét – de ezzel kapcsolatban is csak dicsérni tudom a játékosokat. Ha még nem is mindig sikeresen, de bátran beleálltak a párharcokba, felvették a kesztyűt, harcoltak. Nagyszerűen szervezett, remek tornán jártunk, köszönet a szervezőknek, az akadémia vezetőinek és egyáltalán nem utolsó sorban a gyerekeknek, a játékosoknak

– értékelte a MEDEX-kupát Ferencsik Evelin.

A MEDEX-kupán részt vett U15-ös csapatunk: Alasz Hanna, Babos Hanna, Bihari Csenge, Bihari Patrícia, Derényi Alíz, Első Hanna, Ferenczi Hanna, Giczi Lilien, Harmath Ramira, Imre Adél, Imre Blanka, Kóródi Anna, Licskai Léna, Lukács Korina, Polovics Dorina, Sági Fruzsina, Takács Míra. Csombor Luca a csapat tagja volt, de sérülése miatt nem léphetett pályára. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.