Pontrúgások után szereztük a góljainkat, de sok helyzetet kihagytunk

Pontrúgások után szereztük a góljainkat, de sok helyzetet kihagytunk

A hibáinkat kihasználták a vendégek.

Illés Akadémia U16 – DSM AKA Hartberg U16 2–3 (1–2)
Illés Aka. U16:
Őri K. – Tasnádi, Bolla Á., Nyári – Sági, Tóth K., Hende, Sipos-Kiss – Söptei, Krone, Szele. Csereként pályára léptek: Kelemen G., Markó, Tóth E., Kelemen M., Szilvási, Tudor. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Bolla Á. (20., 1–0), Markó (88., 2–3)

A jövő hétvégi bajnoki rajtra készülve ma is nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott az Illés Akadémia U16: Németh Richárd és Varga Roland együttese a hartbergi akadémia hasonló korosztályát látták vendégül. A mieinknél volt többet a labda és a 20. percben sikerült is megszerezni a vezetést: az U15-ös válogatottból hazatérő Nyári Olivér pontos szabadrúgását Bolla Áron csúsztatta a kapuba, 1–0. Tíz perc múlva a mi kapunk előtt adódott egy szöglet, ami után kiegyenlítettek a kelet-stájerországiak, majd újabb öt perc elteltével egy labdavesztés után a vezetést is átvették.

A mi fölényünkről szólt a második félidő is, a vendégek kivárásra játszottak. Helyzeteink nekünk voltak, ám pontatlanok voltunk, míg a félpályát alig-alig átlépő kék-fehérek egy játékvezetői jóindulatból megadott szabadrúgást követően ismét betaláltak. A 88. percben újabb pontrúgás-gól született: Markó Martin érkezett egy szögletre és lőtt a kapuba, így egy góllal, 3–2-re kaptunk ki.

Olyan ellenféllel játszottunk, akik a mi hibánkra vártak. A labdabirtoklási fölényünk megvolt, ám az első játékrészben lassan futballoztunk. Sok olyan dologba belementünk, amiből labdavesztések születtek, ráadásul a szokásosnál több párharcot veszítettünk el. Pontatlanok voltunk, nem ügyeltünk a lesekre sem. Ebben a periódusban is többet volt nálunk a labda, de ezt nem tudtuk helyzetekre váltani. A kialakított lehetőségetekből nem találtunk be. A második félidőben háromszor jöttek át a vendégek a térfélen, ebből egy góllal zárult. Nálunk pedig elöl vagy nem volt jó az utolsó passz, vagy ha jó volt, akkor nem találtunk belőle kaput. Az előző meccshez képest élesebbek voltunk, de erre még kell rápakolni, hogy igazán készek legyünk a bajnoki rajtra

– értékelte a mérkőzést Németh Richárd.