Pontozással mi nyertünk volna

Pontozással mi nyertünk volna

Hiába dolgozott ki jóval több helyzetet U16-os csapatunk az MTK otthonában, a meccset mégis a hazaiak nyerték 2–1-re.

MTK Budapest U16 – Illés Akadémia U16 2–1 (1–0)
Illés Aka. U16.:
Molnár-Végh – Bonchis, Stefanich, Bodrogi, Deme – Horváth A., Csörnyei (Kopácsi B., 46.), Lehel (Máté, 80.) – Sabia (Nagy M., 58.), Horváth B. (Koósz, 88.), Wolf. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző:
Wolf (48., 1–1)

Az első félidőben nehezen hozták fel a labdát akadémistáink, így a játékszer többnyire a mi térfelünkön pattogott. Ennek hátterében pedig a rendkívül erős, nekünk szemben fújó szél volt. Ettől függetlenül Sabia Rocco akár még a vezetést is megszerezhette volna a számunkra, de lövése elkerülte a fővárosiak kapuját. A hazaiak viszont jobban céloztak és a félidő derekán góllal fejezték be az egyik akciójukat. Ennek köszönhetően pedig a szünetben ők mentek 1–0-ra.

Térfélcsere után mondhatni gyorsan egyenlítettünk: Horváth Barnabás passzából Wolf Gergő vette be a kék-fehérek kapuját. Döntetlen állásnál pedig kétszer is Bonchis Olivér lábában volt az újabb gólunk, de sajnos ott is maradt. Az MTK viszont élt a ritka lehetőségeinek egyikével: egy lecsorgó labdát értékesítve alakították 2–1-re az állást. A hajrában aztán ismét több ziccert is kialakítottunk. Wolf Gerinek akár a duplázás is összejöhetett volna. Ám mivel valamennyi lehetőségünket eltékozoltuk, 2–1-s vereséget szenvedtünk.

Ennyi helyzettel akár két mérkőzést is meg lehetett volna nyerni. A lehetőségeink alapján egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna. A védekezésünk nagyjából rendben volt, de a támadóharmadban több rossz döntést hoztunk. Amúgy a gyerekek hozzáállásával teljesen elégedett voltam

– nyilatkozta a mérkőzést követően Németh Richárd vezetőedző.