Pazar gólok, fölényes győzelem a leány U17-től

Pazar gólok, fölényes győzelem a leány U17-től

Együttesünk 7–0-ra verte a révkomáromiak U19-es korosztályát.

Illés Akadémia-Viktória U17 – FC Komarno U19 7–0 (4–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Doncsecz A., Takács M. (Bukor Z., 60.), Lukács K. (Sipos-Kiss V., 45.), Licskai L. – Sági F., Bihari P., Bihari Cs. – Polovics D., Alasz H., Nagy Cs. Asszisztens edző: Kiss Zsófia
Gólszerzők
: Polovics D. (19., 1–0), Alasz H. (23., 2–0; 26., 3–0; 81., 6–0), Bihari Cs. (28., 4–0), 50., öngól 5–0, Sipos-Kiss V. (90., 7–0)

Január utolsó hétvégéjén már U17-es korosztályunk számára is felkészülési mérkőzés szerepelt a programban, a lányok a felvidéki FC Komarno U19-es gárdáját látták vendégül. Faggyas Milán vezetőedző betegség miatt nem tudott a csapattal lenni, így ezúttal asszisztens edzője, Kiss Zsófia meccselt és irányította az együttest.

A mieink már a találkozó első másodpercétől fogva magukhoz ragadták a kezdeményezést és nagy önbizalommal futballoztak, élvezték a játékot. Futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, ziccereket, szinte felbillent a pálya. A 19. percben pedig megtört a jég: Polovics Dorina volt eredményes, az ő találatával szereztük meg a vezetést (1–0). Ezt követően sem lassítottunk: védők mögé belőtt labdákat, lyukra futtatásokat láthattunk a lányoktól, a fölény pedig hamarosan újabb gólokkal párosult: Alasz Hanna előbb büntetőből, majd akcióból is beköszönt, már 3–0-ra vezettünk. A szünet előtt aztán még az U15-ös korosztályt ikertestvérével, Patríciával, valamint Sipos-Kiss Virággal képviselő Bihari Csenge is feliratkozott a gólszerzők közé egy szenzációs átlövéssel, így aztán 4–0-val mehettek szünetre a felek.

A játék képe a fordulás után sem változott, uraltuk a találkozót és újabb gólt, gólokat akartunk szerezni. Ezt végül a vendégek tették meg, igaz, nem a számukra megfelelő kapuba, 5–0-ra alakítva az állást. A lényegi kérdések eldőltek, ám ennek ellenére is rendkívül motiváltak voltak a lányok, mindenki a maximumot szerette volna kihozni magából. Ennek meg is lett a gyümölcse, a végjátékban sem maradtunk gólok nélkül: előbb Alasz Hanna emelte át pimaszul a vendégek kapusát és hozta magát kihagyhatatlan helyzetbe, majd Sipos-Kiss Virág lapos lövése talált utat a kapuba, ezzel pedig ki is alakult az összecsapás 7–0-s végeredménye.

Végig szervezetten, felszabadultan futballoztunk, aminek meg is lett az eredménye. A helyzetkihasználáson bőven van még mit javítani, de játékfelépítésben, mezőnymunkában maximális dicséret illeti a lányokat. A mérkőzés elejétől fogva nagy fölényben tudtunk játszani, nagy volt a két csapat közti különbség, sorra váltották egymást a nagyobbnál nagyobb helyzetek. A jövőre vonatkozóan fontos lesz megtanulnunk diktálni a tempót, főleg, ha ennyire dominánsan tudunk játszani. Külön szeretném kiemelni a három U15-ös játékost, nagyszerűen játszottak és nagyon hasznos tagjai voltak a mai csapatunknak

– értékelte a látottakat Kiss Zsófia asszisztens edző.