Ötödik helyen zárt Csehországban az Illés Akadémia U16

Ötödik helyen zárt Csehországban az Illés Akadémia U16

A vasárnapi mérkőzésen magabiztosan győztünk.

Illés Akadémia U16 – AS Trencín 2–0 (2–0)
Illés Aka. U16:
Tama – Abért B., Tóth Á., Gyapjas, Erdei – Palkó, László, Zsiga – Pécskai, Szakasics, Szabó B. Cserék: Abért O., Pljesovszki. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Zsiga (5., 1–0), László (15., 2–0)

Rendkívül motiváltan vetette bele magát a küzdelembe az Illés Akadémia U16. Nem is váratott magára sokat az első zöld-fehér gól: a támadózónában való labdaszerzést szép kombináció követte, Zsiga Patrik pedig remekül fejezte be az akciót, 1–0. Az első negyedóra végén egy jó mélységi beindulás után László Krisztián kapta a labdát, ő pedig higgadtan, a kapust is kicselezve lőtt a hálóba – már ekkor kialakítva a 2–0-s végeredményt.

A torna döntőjébe a cseh Baník Ostrava és a szlovákiai Zsolna jutott: mindkét együttes a mi szombati csoportunkból jutott el a fináléig, azaz egyértelműen a miénk volt az erős négyes. Sőt, ha a csehek ellen meg tudjuk tartani az előnyünket (kétszer is vezettünk, ám 2–2 lett a vége), akkor az egymás elleni eredmény alapján mi jutottunk volna az elődöntőbe. A fináléban végül az ostravaiak diadalmaskodtak, ezzel ők nyertek még a 2022-es Ondreje Voríska Emléktornát.

Ez már a negyedik meccsünk volt két nap alatt: a regeneráció – köszönhetően a stábnak – nagyon jól sikerült. Kifejezetten remekül kezdtük a meccset, frissebbek és motiváltabbak voltunk, mint a trencséniek. Hamar előnybe kerültünk, nemsokára pedig kettő lett közte. Mind védekezésben, mind labdabirtoklásban magabiztosak voltunk és megérdemelten nyertünk. Összességében egy nagyon hasznos tornán vagyunk túl – évek óta jár az Illés Akadémia ide: a tapasztalatunk mos sem változott, ugyanis ez egy erős megmérettetés cseh és szlovák csapatokkal. Mi még az építkezés fázisában vagyunk, ez a hétvége egy előnyös állomás volt a felkészülésünkben, fontos tapasztalatokat szereztünk. Örvendetes, hogy az utolsó mérkőzésünkön nyertünk, így jó szájízzel utazhatunk haza

– értékelte mind a mérkőzést, mind a tornát Sátori Barnabás vezetőedző.