Öt pont az össztermés

Öt pont az össztermés

A városi kispályás labdarúgó bajnokság A-csoportjának 17. fordulójában Edzőink címvédő csapata 1–1-es döntetlent játszott a Don Pepito gárdájával.

Az egész pontvadászat minden kétséget kizáróan két legjobb együttese harmadik alkalommal találkozott egymással a szezon során. Tavaly szeptemberben 0–0-s döntetlen lett a rangadó vége, míg novemberben a mieink nyertek 3–0-ra.

A mostani meccs is úgy indult, hogy már a nyitópercekben látni lehetett: ezúttal sem lesz gólszüret. Az első negyedórában kevés helyzet adódott, csak ritkán kellett a kapusoknak főszerepet játszaniuk. A 16. percben aztán egy szép és váratlan megoldásnak köszönhetően vezetést szerzett a DP. Más kérdés, hogy a gólszerző nem éppen sportszerűen ünnepelte a találatát. Ezt követően Horváth András jelezte két egészséges lökettel, hogy közeleg az egyenlítés. A 21. minutumban pedig ez össze is jött: Szabella Olivér nagy bombájával lett 1–1. Nem sokkal később 2 percre emberelőnybe kerültünk, ám ezt sajnos nem tudtuk gólra váltani. A félidő végjátékában pedig Németh Gábornak kellett egy-két nagy védéssel bizonyítania, hogy továbbra is jó formában van. A túloldalon pedig Újfent Horváth Bandi indított útjára egy föld-levegő rakétát.

A második játékrész első ziccerét Varga Roland dolgozta ki, ám Szabella Oli lövése ezúttal célt tévesztett. A 37. percben viszont egy szöglet után Schmidt Gábornak kellett nagyot védenie. A folytatásban három óriási DP-helyzet maradt ki: kétszer a kapufa mentett, egyszer pedig Fazekas Norbi rúgta ki a gólvonalról a hálóba tartó lasztit. Mivel az eredmény a továbbiakban sem változott, 1–1 lett a derbi vége.

Az újabb döntetlennek köszönhetően Edzőink összesen öt pontot szereztek a Don Pepito ellen, míg a nagy rivális csak kettővel gazdagodott a három meccsen.

A mieink a következő fordulóban, május 17-én kedden 19.30 órakor a PESZI FC együttesével találkoznak.

Illés Akadémia Edzők – Don Pepito 1–1 (1–1)
Gólszerző:
Szabella O.