Már a negyedik percben kialakult a végeredmény

Már a negyedik percben kialakult a végeredmény

A korán megszerzett vezetés ellenére nagyon meg kellett harcolniuk akadémistáinknak az MTK legyőzéséért, ám a lényeg, hogy a vége 1–0 lett ide.

Illés Akadémia U14 – MTK Budapest U14 1–0 (1–0)
Illés Aka. U14.: Németh B. – Virág (Kiss B., 62.), Bolla Á., Kelemen, Hende – Meskó, Söptei (Molnár L., 73.), Krone (Papp M., 48.) – Sipos-Kiss (Markó, 73.), Klement (Nyári, 73.), Tóth E. (Szele, 62.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Söptei (4., 11-esből, 1–0)

Remekül kezdtek U14-es növendékeink, ugyanis már a 4. percben megszerezték a vezetést: a Tóth Erik által kiharcolt 11-est Söptei Bálint értékesítette roppant magabiztosan. Az első negyedóra végén pedig könnyedén megduplázhattuk volna az előnyünket, ám Meskó Márk remek átadása után Sipos Kiss Dániel nem tudta értékesíteni a ziccert. A 23. percben viszont a mieinknek volt nagy szerencséjük, mivel egy megpattanó lövés a kapufáról kifelé jött. A 33. percben a vendégek cerberusa két nagy bravúrt is bemutatott: előbb Sipos-Kiss Dániel közeli,  majd Söptei Bálint távoli lövését hatástalanította. A félidő végjátékában aztán újabb nagy lehetőséget tékozoltunk el: Krone Niklas centerezését követően Klement Dávid hagyta ki a kihagyhatatlant, így a szünetben „csak” 1–0 volt ide.

A második játékrészt a vendégek nyitották lendületesebben. Először egy jó 17-18 méteres lövéssel veszélyeztettek, majd egy bal oldalról érkező szögletnél ismét a kapufát találták el. Ezt követően főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A labda lényegesebben többet volt a fővárosiaknál, mi viszont megpróbáltunk veszélyes kontrákat vezetni. A 74. percben egy ilyen végén Szele Máté durrantott kapura, de a kék-fehérek hálóőre a helyén volt. Mivel újabb gól a hajrában sem született, maradt az 1–0-s Illés-Siker.

Végre nagyon jól kezdtünk egy meccset és gyorsan kiharcoltunk egy 11-est, amiből megszereztük a vezetést. Azt gondolom, hogy az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, mivel két óriási ziccerünk is volt még. Klement Dávid és Sipos-Kiss Dániel is a kapussal szemben állt, de sajnos nem rúgták be a helyzetüket. Azt szinte előre lehetett tudni, hogy a második félidőben az MTK nagyobb nyomást helyez ránk. Így is történt. Labdabirtoklási fölényben voltak, helyzeteik adódtak és rúgtak egy kapufát is. Bennük volt az egyenlítés lehetősége. Szerencsére a cserékkel frissíteni tudtunk a csapaton és onnantól egy szervezettebb és taktikusabb játékkal meg tudtuk őrizne ezt az 1–0-t, így gyakorlatilag megérdemelten nyertünk

– foglalta össze a mérkőzést Szűcs János vezetőedző.