Öt meccs, öt különböző nemzettel

Öt meccs, öt különböző nemzettel

A 72 csapatot felvonultató U10-es Champions Ttophyn a 23. helyen zárt az Illés Akadémia együttese.

Biegner Dániel korosztálya éppen csak lemaradva a legjobb 16 közé jutásról – a csoportban egy ponttal a második helyezett mögött zártak a mieink – a 17-32. helyért játszhatott vasárnap a Champions Trophy nemzetközi tornán. A Traiskirchenben megrendezett találkozókon a mieink a Sóvári Dávid – Babos Kolos, Fazekas, Bruno, Gurzó Miklós, Jáger Noel, Károlyi Levente, Német Ádám, Németh Levente, Novák Bence, Pető-Takács Botond, Rajtosics Marcell, Szukics Alex, Török Balázs és Varga Vince Lőrinc összetételű kerettel szerepeltek.

A horvát Bubamara Zagreb ellen nem született gól a rendes játékidőben, büntetőkkel pedig déli szomszédjaink nyertek. Aztán a Strum Graz ellen 2–0-ra győztünk, a csehországi 1. FC Slovackotól 2–1-re kikaptunk. A pozsonyi Inter ellen sem volt szerencsénk a büntetőrúgásoknál (maga a meccs 1–1 lett), így a 23. helyért a szerb Ares Csacsak mi voltunk az élesebbek és 3–1-re győztünk.

A mieink tehát osztrák, horvát, szerb, szlovák, cseh csapatok ellen összesen 13 találkozót játszottak. A 72 csapatot felvonultató tornán így a 23. helyen zártunk: sok tapasztalatot gyűjtöttek a gyerekek, a játékosok fejlődését abszolút szolgálta a torna.

Sajnos nem úgy alakult a mai nap, ahogy igazán szerettük volna. A helyzetkialakítással és a kihasználással is hadilábon álltunk. Több mérkőzést is el kellett volna döntenünk korán, de minőségben nem tudtuk ezt végrehajtani és ma a büntetőpárbajok esetén is mi húztuk a rövidebbet. Voltak jó periódusaink is, gyűjtöttünk be skalpot ma is. Ilyen nagy eseményen a játékosok és a futballkultúrák is összecsapnak: az erre a tornára kialakított kisebb terület inkább másoknak kedvezett. Tegnap 8, ma 5 meccs került a lábakba – de még az utolsó meccsen is olyan megoldásaink voltak, amelyek dicséretet érdemelnek. Erős volt a sorsolásunk, így jó csapatokkal játszottunk. Sok játékosom pozitív karaktert mutatott, erre lehet építeni. Az út, amin járunk, az jó, és előremutató! A jövő héten egy újabb nemzetközi tornával lezárjuk az évet

– mondta Biegner Dániel a hazaút során.