Öt korábbi Illés Akadémia-nevelés kezdett az Európa Liga-selejtezőkben

Öt korábbi Illés Akadémia-nevelés kezdett az Európa Liga-selejtezőkben

Két magyar csapat továbbjutott, egy kiesett.

A Puskás Akadémia Stockholmban lépett pályára a Hammarby vendégeként. A felcsútiak történetük első nemzetközi tétmérkőzésüket játszották, az esélyesebb svédek 3–0-ra győztek. A kék-sárgáknál a kezdőben kapott helyt az Illés Akadémia neveltje, Kiss Tamás. A szélső 84 percet töltött a játéktéren, míg egykori kapusunk, Kiss Ágoston a kispadon ülte végig a svédországi találkozót.

Továbbjutást ünnepelhetett Funsho Bamgboye. Az Illés Akadémia U19-es csapatával 2018-ban bajnoki címet nyerő nigériai játékos kezdőként szerepelt az ír Bohemians elleni székesfehérvári mérkőzésen. A támadó 120 percig volt pályán, majd a társaival együtt örülhetett annak, hogy a MOL Fehérvár FC az 1–1 utáni büntetőrúgásokkal legyőzte a dublini gárdát.

Három egykori Illés Akadémia-növendékkel a kezdőjében futott ki az Új Hidegkuti Nándor Stadion biliárdasztal-simaságú gyepére a Budapest Honvéd FC. Batik Bence, Ugrai Roland és Tóth-Gábor Kristóf voltak tagjai a piros-feketék kezdő tizenegyének. Tóth-Gábor 72 percet játszott, és helyére jött be az a Traoré, aki Ugrai Roland beadása után megszerezte a vezetést a IX. kerületieknek. A Honvéd végül hosszabbítás után nyert 2–1-re.

Fotó: www.nemzetisport.hu