Öt Illés-nevelés lépett pályára az U19-es válogatottban

Öt Illés-nevelés lépett pályára az U19-es válogatottban

Három jelenlegi, valamint két egykori növendékünk kapott szerepet a magyar U19-es válogatott horvátok elleni felkészülési mérkőzésén. A Haladás Sportkomplexumban lejátszott derbi 2–2-es döntetlenre végződött.

 

A két szövetség megegyezése alapján 2×60 perces edzőmeccset játszott egymással a magyar és a horvát korosztályos válogatott Szombathelyen. Oross Márton szövetségi edző ugyan a kezdő 11-be egyetlen játékosunkat sem jelölte, de Kállai Kevin már a 18. percben pályára került Komáromi György sérülése miatt. Az Illés Akadémia jelenlegi növendéke a támadósor jobb oldalán játszott. Amúgy a mérkőzés első fél órája eléggé eseménytelenül telt, majd a 32. minutumban némileg váratlanul megszerezték a vezetést a vendégek: a hórihorgas Beljo talált be a kapunkba. Nem sokkal később azonban már 1–1 állt az eredményjelzőn, még pedig Posztobányi Patrik góljának köszönhetően. Ez az eredmény pedig a szünetig nem is változott.

A második félidőre jelentősen átalakította csapatát Oross Márton: a jobb oldali védő pozíciójába a már kazincbarcikai színekben futballozó Auer Ákos, míg a bal oldaliba Debreceni Zalán került. A nem rég Zalaegerszegre szerződő Szalay Szabolcs pedig a támadó trió közepén kapott szerepet. Később, egészen pontosan a 88. percben Schuszter Ronald is játékra jelentkezett. A második játékrész első góljára viszont a 93. percig kellett várni. Ekkor Domancic használt ki egy súlyos védelmi hibánkat. Szerencsére a hajrában jött az egyenlítés: a 105. perctől Szalay Szabolcs sérülése miatt 10 emberrel játszó csapatunk Zuigéber Ákos találatával egalizált. Valamivel később gólszerzőnk 11-est is rúghatott, de lövését a horvát cerberus védeni tudta, így maradt a 2–2-es végeredmény.

A találkozót kisebb sérülése miatt a keretbe amúgy behívott Tóth Milán csak a lelátóról nézhette végig.

Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk a horvátokkal, ami tökéletesen illeszkedett a felkészülésünkbe. A márciusi Európa-bajnoki selejtezők előtt ez volt a második nemzetközi meccsünk. Elégedett vagyok a srácok hozzáállásával, fegyelmezettségével, küzdeni tudásával. A sok újonc ellenére is gördülékeny volt a játékunk, a hajrában akár nyerhettünk is volna. Kezd körvonalazódni a keret az Eb-selejtezőkre

– fogalmazott Oross Márton, az U19-es nemzeti csapatunk szövetségi edzője, aki a továbbiakban röviden véleményezte a pályára lépő növendékeinket is.

Kállai Kevin nagyon hamar pályára került. Eredetileg 60 percet szántunk neki, de így több, mint százat játszott. Óriási munkabírású játékos, hatalmas alázattal. Sajnálom, hogy kihagyta a helyzetét, de így is jól teljesített. Debreceni Zalán a félidőt követően állt be és támadásban extra dolgai voltak. Védekezésben akadtak hibái, de szerintem kifejezetten nagy potenciál rejlik benne. Schuszter Ronaldnak játéktudását tekintve a keretben a helye, de az látszik rajta, hogy kevés edzés és kevés mérkőzés van a lábában. Gyors, dinamikus futballista, akinél nagyon jó helyen van a labda. A horvátok ellen csak bő fél órát játszott, de elmondása szerint így is elfáradt. Sok munkára van szüksége, hogy utolérje magát

– értékelte pályára lépő jelenlegi akadémistáinkat Oross Márton.