Öt Illés Akadémista a győztes U17-es válogatottban!

Öt Illés Akadémista a győztes U17-es válogatottban!

 

Az Illés Akadémián pallérozódó Nyári Patrik, Burai Erik, Tóh-Gábor Kristóf, Bokor Bence, Kiss Ágoston is tagja volt a győztesen megvívott európai bajnoki selejtező mérkőzésen Wales ellen.

Gratulálunk! Így tovább fiúk!

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott megkezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A mieink a 9-es kvartettben szerepelnek Wales-szel, Hollandiával és Koszovóval együtt, a mérkőzéseket pedig Magyarországon rendezik. Összesen 13 csoport van, az első két helyezettek továbbjutnak az elitkörbe, ahogyan a négy legjobb csoport harmadik is – a csoport utolsók elleni eredmények ebben az összevetésben majd nem számítanak.

A magyar fiatalok Wales ellen kezdték meg a szereplést Telkiben, a 24. percben pedig Cipf Dominik szerzett vezetést tizenegyesből. A félidő végén volt egy eladott labda hátul, amit góllal büntettek a vendégek, de a második játékrész elején Varju Benedek fejjel szerzett újra vezetést.

A következő forduló pénteken lesz, a magyar csapat a Koszovót legyőző Hollandiával találkozik Budapesten.

Eredmény – U17, Eb-selejtező, 1. forduló

Magyarország – Wales 2-1 (1-1)
Gól: Cipf (21, tizenegyesből), Varju (44.), illetve Hosie (36.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Posztobányi Patrik, Varju Benedek, Nyári Patrik, Papp László – Irimiás Gergő, Kocsis Bence Máté – Cipf Dominik, Burai Erik (Márton Adrián 62.), Bukta Csaba (Papp Marcell 79.) – Tóth-Gábor Kristóf (Beke Péter)

 

Forrás: 24.hu

Kép: nemzetisport.hu