Öt gól is kevés volt a pontszerzéshez

Öt gól is kevés volt a pontszerzéshez

A rendkívül sportszerűen futballozó 1919 Sport Pub ellen hiába harcolt hősiesen Edzőink csapata, a derbi vége 6–5-ös vereség lett.

Zsinórban második mérkőzésén állt fel rendkívül szűk kerettel a városi kispályás bajnokság I. osztályában szereplő együttesünk. A 15. fordulóban lejátszott derbin ismét Bakos Roland védte a kapunkat, míg mezőnyben Sátori Barnabás, Horváth András, Halmai Ramon, Szabella Olivér és Bokor Ádám serénykedett a 1919 Sport Pub ellen, azaz cserejátékosunk most sem volt. A mérkőzés első negyedórája amúgy nem alakult rosszul a számunkra, mivel a gólhoz mi álltunk picivel közelebb: a 11. percben Halmai Ramon löbbölése pattant meg a keresztlécen. A 16. minutumban viszont megszerezte a vezetést az ellenfél, ugyanis egy távoli lövés a kapufáról vágódott a hálónkba. Nem sokkal később viszont Bakos Roli védése után csattant a laszti a kapufánkon, szerencsére ezúttal szögletre vágódott a játékszer. A 20. percben azonban már nem volt mákunk: éles szögből találtak a kapunkba Halmos Mátéék. A félidő utolsó pillanataiban pedig bekaptuk a harmadikat is, így a szünetben 3–0 volt oda. Ráadásul Bakos Roli megsérült, ezért már csak 4+1-es felállásban tudtuk folytatni a meccset úgy, hogy Sátori Barni lett a kapusunk. A 1919 Sport Pub rendkívül sportszerű gesztusként igazodott a mieinkhez, vagyis nem éltek a folyamatos emberelőny lehetőségével.

A megváltozott létszám aztán egyértelműen nekünk kedvezett, ugyanis előbb Szabella Olivér szépített a 32. percben, majd nem sokkal később adott egy gólpasszt Bokor Ádinak, és máris 3–2 lett az állás. A 40. minutumban pedig már egál volt: egy szabadrúgásunk után Horváth Bandi lőtt irgalmatlanul nagy gólt. A folytatásban viszont egy rosszabb periódusunk következett, ugyanis zsinórban kaptunk három találatot, ebből adódóan az utolsó hét percnek 6–3-as hátrányban vághattunk neki. Ekkor azonban Oli villant ismét egyet, majd Horváth Bandi lőtt egy akkora gólt, amilyet az ember csak szökőévente láthat, így az 55. minutumban már csak 6–5-re ment az ellenfél. Sajnos a derbi hajrájában hiába tettek meg mindent Edzőink az egyenlítés érdekében, az nem jött össze, ezért a vége minimális különbségű vereség lett.

Az Illés Akadémia Edzők legközelebb május 8-án, hétfőn 19.30 órakor lépnek pályára, még pedig a Peszi FC ellen.

1919 Sport Pub – Illés Akadémia Edzők 6–5 (3–0)
Gólszerzők: Szabella O. (2), Horváth A. (2), Bokor Á.