Öt akadémistánk játszott a Haladás-Viktóriában

Öt akadémistánk játszott a Haladás-Viktóriában

Székely Tibor csapata a Lurkó U15-U17-es vegyes csapata ellen folytatta a felkészülést a március 13-i bajnoki rajtra. Akadémistáink közül Csizmadia Zsófia, Németh Zsófia Peónia, Németh Mirtill, Hajba Jázmin, valamint Varga Barbara lépett pályára a felnőttek között.

Rendkívül jó iramban kezdtek a felek az edzésjáték során, ezzel párhuzamosan pedig az is érezhető volt, hogy két rendkívül jól felkészített, jó állapotban lévő csapatról van szó. Helyzetek bőven adódtak mindkét oldalon, a kapusoknak több alkalommal is fontos pillanatban kellett játékba avatkozniuk. A 0–0-ás pihenő utáni második felvonás is rendkívül lüktető, szép megmozdulásokban gazdag játékot hozott. A lányok több alkalommal is „el tudták dugni” a játékszert és kényszerítőkkel, illetve az ellenfél védelmét a széleken megbontva alakítottak ki veszélyes szituációkat a kapu előtt. Egy hosszú indítás után ugyan a Lurkósok szerezték az egyetlen találatot, de ennek ellenére kiváló főpróbát tudhat maga mögött az NB I-es csapat.

Öt akadémistával a kezdőcsapatban álltunk fel, akik egytől egyig hozzátettek az együttes teljesítményéhez. Csizmadia Zsófi a tőle megszokott módon ezúttal is rendkívül veszélyes volt távolról, de ezen kívül is rengeteg jó momentuma, megmozdulása volt. Hajba Jázmin a bal oldalon szintén nagyon jó produkciót nyújtott, és megbízhatóan futballozott. Németh Mirtill és Németh Zsófi Peó a kisebb technikai hibák ellenére egyaránt jól mozgatták a csapatot. A fiatalok közül Varga Barbi nyújtotta a legjobb teljesítményt, nagyon sokat mozgott, rendszeresen megjátszható volt, és rendre jó döntéseket hozott. Úgy gondolom, hogy mindegyikük a jövő Haladás-Viktóriájának meghatározó játékosa lesz

– értékelt Székely Tibor, a felnőtt csapat vezetőedzője.