Őszi első helyen a Szombathelyi Haladás II.

Őszi első helyen a Szombathelyi Haladás II.

Az Illés Akadémia U19-eseire épülő csapatot nem tudták legyőzni.

A 2023/2024-es szezont a 2005-2006-os korosztályaink számára kétfrontosra tervezhettük, hiszen az U19-es bajnokság mellett a Vas vármegyei I. osztályban is szerepeltek Horváth András tanítványai. A vezetőedzővel ez utóbbi küzdelemsorozatra tekintettünk vissza.

A Szombathelyi Haladás Merkantil Bank Ligában szereplő együttesének jogán volt lehetőség arra, hogy a Vas vármegyei I. osztályban indulhasson a zöld-fehérek második számú csapata. Viszonylag szűk keret állt rendelkezésre a két frontra: az U19-es Kiemelt bajnokságra, illetve a megyei küzdelmekre.

A megyei bajnokság őszi elsője lett a csapat, az U19-ben pedig egy szoros középmezőnyben a nyolcadik helyen zárt a korosztály.

Talán túl is teljesítettük a terveket, ugyanis a fő feladataink közé tartozott a játékosok játékperceinek menedzselése – figyelembe véve azt, hogy többen az NB II-es mérkőzéseken is pályára léptek. Mindig azt tartottuk szem előtt, hogy mik a célok – a megyei bajnokság első helyével, illetve az U19-esek között az 1-8. pozíciók valamelyikére való érkezéssel ezt meg is tudtuk valósítani.

Miképpen értékeled a megyeiben mutatott teljesítményt?

Ebben a küzdelemsorozatban a mérkőzések a mi labdabirtoklási fölényünkről szóltak. A találkozókon ellenfeleinknél több helyzetet tudtunk kialakítani és így megnyerni a mérkőzéseket. Egyetlen alkalommal nem sikerült ez a helyzetkialakítások területén: a Söpte elleni 0–0 során. A másik ikszünket, azaz a Király SE ellen találkozót más kategóriába sorolhatom, hiszen az egy nyíltsisakos mérkőzés volt. A mi akaratunk érvényesült ezen a meccsen is: ha ott és akkor hosszabb a kispad, akkor a győzelem nem maradt volna el. Kulturált körülmények között, sokszor nagyon jó pályákon tudtunk mérkőzéseket vívni: mindig tisztelettel álltunk az ellenfeleinkhez és ez így lesz a jövőben is! Az ötpontos előny reális képet mutat: ebben az őszi szezonban ennyi volt. Persze lehetett volna még jobb, de a kettős front céljaiból nem engedhettünk. A hozzáállás, a felfogás és a játékminőség emelt minket a többiek fölé. Ezúton is köszönöm mindenkinek a munkáját! Nemes, egyben nehéz feladat volt ez, ám megérte! Jó tapasztalatszerzés volt ez az őszi szezon. Az esetleges hibákat szeretnénk kijavítani, erre törekszünk. Remélem, hogy tavasszal is hasonló minőségben folytatjuk a munkát.

Említsünk meg még egy mérkőzést, hiszen rangadót vívtunk a Sárvár FC otthonában is.

Az U19-es bajnokságban volt egy hullámvölgyünk – ennek végén úgy készültünk a sárváriak elleni meccs hetében, ahogy az a futball nagykönyvében meg van írva. Ennek tükörképe volt a sárvári találkozó, sokan kiemelkedő produkcióval rukkoltak ki ezen a kulcsmérkőzésen.

Tizenegy gól született az első és az utolsó vármegyei találkozón is.

Az első meccsen egy ismeretlen közegbe csöppentünk: szélsőséges volt ez a találkozó, hiszen jó nagy előnyt engedtünk el, így is győztünk 6-5-re. Az utolsó meccsen pedig kijött a tudásbéli különbség és meg is érdemelték a srácok, hogy ilyen komoly különbségű győzelmet arassanak. Minden jó, ha a vége jó.