Bronzéremmel zárt az Illés Akadémia U10

Bronzéremmel zárt az Illés Akadémia U10

A székesfehérvári Főnix Kupán remekül alkalmazkodtak Hujber Gábor tanítványai.

Baráth Olivér, Majoros Márk, Pluska Witold, Kovács Levente, Giliczó Balázs, Magyar Zalán, Farkas Dominik, Tóth Zsombor, Komondi Noel, Bencs Máté összeállítású kerettel utazott Székesfehérvárra a Hujber Gábor vezette Illés Akadémia U10.

A mai tornán az első három meccsen magas színvonalú játékot mutattunk, tudatos és az alapelveinket követve játszottunk, ám a többi csapat inkább az ívelésekre és a párharcokra fektette a hangsúlyt. Tettük mindezt két győzelemmel (a Jászfényszaru ellen 2–1-re, a Mészöly Focisuli ellen 4–1-re győztünk) és egy szoros vereséggel (a Gödöllőtől 2–0-ra kikaptunk). A Siófok ellen 1–1-re végeztünk, míg az utolsó csoporttalálkozón a Gyirmótot 2–0-ra megvertük, így a legjobb 4 közé kerültünk.

Az elődöntőben egy nagyon jó iramú meccsen a Szegedtől 4–1-re kikaptunk, azaz a kisdöntőben folytathattuk. Itt ismét a Gödöllővel találkoztunk: kiválóan játszottak a zöld-fehérek, visszavágtak a csoportban elszenvedett vereségért, hiszen ezúttal 4–2-re legyőztük a Pest vármegyeieket, ezzel pedig a Főnix Kupát a harmadik helyen zártuk!

A torna válogatottjába beválasztották az Illés Akadémia játékosát, Kovács Leventét.

Elég speciális mindig egy teremtorna, hiszen más létszámban, kisebb kapura és kisebb pályán kell alkalmazni az egész évben tanult alapelveinket. Egy ilyen torna miatt nem szoktam mást kérni a gyerekektől, mint amiket a kinti meccseinken szoktam, ezért egy kicsit nehezebb alkalmazkodni ezeken a meccseken. Főleg úgy, hogy az ellenfeleink csakis a számszerű eredményt tartják szem előtt, nem pedig a gyerekek képzését. De ez a mai nap tökéletes volt az egész féléves munka lezárására, a gyerekek jól érezték magukat, jó teljesítményt nyújtottak, és a legfontosabb, hogy tudatosak és kreatívok voltak. A négy között aztán viszont jó volt látni, hogy az erősebb csapatok ellen jobban tudunk játszani, a két utolsó meccsünk kifejezetten magas színvonalú volt. A harmadik hely kiemelkedő eredmény. Az egész naphoz és az egész éves munkájukhoz, hozzáállásukhoz és elért eredményeikhez gratulálok

– értékelt Hujber Gábor vezetőedző.