Őszi bajnok az Illés Akadémia U17

Őszi bajnok az Illés Akadémia U17

Kovács László vezetőedző értékelte a szezont.

Veretlenül áll a tabella élén az Illés Akadémia U17. Az Alap-csoportban szereplő korosztályunk három pont előnnyel vezeti a bajnokságot. A szezonra Kovács László vezetőedző tekintett vissza.

Viszonylag kevés mozgás volt a keretben a nyári időszakban: ennek a félévnek úgy álltunk neki, hogy három játékos távozott és három érkezett. Az egy év izomtömeg-növekedés ebben a korosztályban rendkívül mérvadó. A növekedés ezen fázisban különböző típusú sérülésekre hajlamosabbak a labdarúgók – ezt sajnálatos módon tapasztaltuk is. Mindezt megpróbáltuk taktikailag kompenzálni. Fontosnak éreztem azt is, hogy a keret 20 tagját miképpen tudjuk folyamatosan tűzben tartani. Ha bárki kiesett, akkor azonnal tudtunk a szituációra reagálni, a játékosok pedig képesek voltak egymást helyettesíteni.

Milyen feladatok előtt állt az U17-es korosztály ebben a félévben?

A mérkőzésekre való felkészülésben a betegségeknek is volt szerepe, volt ugyanis olyan, amikor a teljes tervezett védősor nem tudott játszani. Az összkép alapján azonban a pályára lépők minden körülmények között megpróbálták az adott feladat megoldását! Úgy gondolom, hogy ellenünk a csapatok zöme védekező hadrendben állt fel, erre nekünk fel kellett készülnünk, így nagy hangsúlyt fektettünk a támadójátékra. Valójában nem érdekelt bennünket, ha gólt-gólokat kaptunk, a cél az volt, hogy az ellenfélnél mindig többet rúgjunk! Azok a játékosok, akik ebben főszerepet vállaltak, azok hál’ Isten mindig megfelelő helyen voltak. Mindez párosult egy kiemelkedő csapategységgel – mi sem támasztja alá ennél jobban, mint a házi góllövőlistánk, hiszen a 31 gólunkon 16 játékosom osztozik!

Nem csak a 11 bajnoki mérkőzésen szerepeltek a fiúk, hanem három alkalommal az U19-esek között is játszottak.

Kíváncsiak is voltunk, valójában hol is tart ez a korosztály, mire képes a kiemelt bajnokságban szereplő csapatok ellen. Figyelni kellett a terheléselosztásra, ám mindebből jól jöttünk ki. A hazai U19-es bajnokit megnyertük, idegenben pedig a két meccsen egy pontot szereztünk – a vereség során sem volt szégyenkeznivalónk, szoros meccsen kaptunk ki a tavalyi bajnoktól. Az U19-esenk között való szereplés remek motiváció volt a fiúk számára. Ráadásul az U17-U19-es korosztályok egy rendszerbe tartoznak nálunk: vannak, akik összesen három fronton álltak helyt, hiszen többen a megyei bajnokságban is bemutatkozhattak. Stabilan futballoztunk a bajnokság során – persze volt olyan mérkőzés, amikor hiányérzetem volt a találkozót követően, de előfordult, hogy a sors – vagy a futballisten – egy másik meccsen visszaadott ebből valamit. Jól és keményen dolgoztunk, megérdemelt pihenés vár ránk. Köszönöm szépen a teljes stáb munkáját és mindenkinek jó pihenést és boldog ünnepeket kívánok!