Az U17-esek közül 15-en is feliratkoztak a gólszerzők közé

Az U17-esek közül 15-en is feliratkoztak a gólszerzők közé

Hat Illés Akadémia-játékos mind a 11 találkozón pályára lépett.

Vezeti az U17-es bajnokság Alap-csoportját az Illés Akadémia. A vezetőedző, Kovács László értékelése után megnéztük, mit is mutatnak a számok a 2007-es korosztályunk őszéről. A mieink veretlenek maradtak: nyolc meccset megnyertünk, három alkalommal döntetlent játszottunk. Miénk a legtöbb győzelem, senki más nem maradt veretlen rajtunk kívül, mi rúgtuk a legtöbb gólt és egy találat híján a legkevesebbet kapók között vagyunk, miénk a legjobb gólkülönbség.

Huszonhatan kerültek meccskeretbe: mind a 11 találkozón hatan szerepeltek. Bécsy Balázs Bendegúz végig pályán volt (990 perc), mellette még László Krisztián (948), Abért Barna (921), Bene Dániel (874), Pljesovszki Gergő (798) és Liplin Bence (517) játszott mindegyik meccsen. Tízszer kapott lehetőséget Gyapjas Botond (727) és Szabó Bence (554), kilencszer Szabó Máté Mihály (604) és Skravanek Lázár (160), nyolcszor Németh Richárd (720) és Paizs László (295), hétszer pedig a kapus Farkas Dávid (625). Öt mérkőzése volt Csalló Kristófnak (381) és Erdei Mersének (326), négy Garai Zéténynek (360), Sipos-Kiss Dánielnek (267), Fülöp Nándornak (103), Igor Menzselejevnek (73) és Abért Olivérnek (31), három a kapus Tama Máténak (270), kettő pedig Tóth Ábelnek (180), a kapus Pfeiffer Noelnek (94), Szakasics Péternek (31) és Őri Bálintnak (2). Bolla Áron kerettag volt, de nem lépett pályára.

Egy játékosunknak, Farkas Dávidnak mutattak fel piros lapot. A húsz sárga lapon 14-en osztoztak. Háromszor Németh Richárd, kétszer Bécsy Bendegúz, László Krisztián, Gyapjas Botond és Skravanek Lázár, míg egyszer Tama Máté, Farkas Dávid, Erdei Merse, Pljesovszki Gergő, Szabó Máté, Garai Zétény, Liplin Bence, Szakasics Péter és Szabó Bence kapott figyelmeztetést.

A 31 gólunk 16 gólszerzőhöz kötődik: egyszer, a szegedi Kiss Csongor is kisegített bennünket. Ötször talált be Pljesovszki Gergő, négyszer Bene Dániel, háromszor László Krisztián és Skravanek Lázár, kétszer Tóth Ábel, Csalló Kristóf, Igor Menzselejev és Liplin Bence, egyszer-egyszer pedig Fülöp Nándor, Bécsy Bendegúz, Gyapjas Botond, Szabó Máté, Sipos-Kiss Dániel, Paizs László és Abért Barna. Az Illés Akadémia U17 őszi góljainak összefoglalója elérhető a YouTube-csatornánkon.