Óriási U16-os győzelem az utolsó utáni percben

Változatos meccsen a mieinké volt az utolsó szó!

MTK Budapest U16 – Illés Akadémia U16 2–3 (2–2)
Illés Aka. U16.: Pataki R. – Horváth B., Mozsár, Frák, Stifter (Szemes, 63.) – Bonyhárd (Nagy R. H., 83.), Nagy B. (Mohos, 63.), Mayer G. (Varga D., 78.) – Szvoboda, Udvardi, Papp. Edző: Nagy József.
Gólszerzők: Papp (32., 93.), Mayer G. (24.)

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést mindkét gárda, de az igyekezetbe azért kapkodás, idegeskedés is vegyült rendesen. A hazaiak nyugodhattak meg előbb, mivel a 21. percben sikerült vezetést szerezniük. Szerencsére nem sokkal később összejött az egyenlítés: Mayer Gergő küldött egy életerős lövést a fővárosiak hálójába. A 32. minutumban viszont már akadémistáinknál volt az előny, ugyanis Horváth Benedek remek átadást Papp Csongor váltotta gólra. A félidő hajrájában aztán egy „több mint érdekes” találattal egalizáltak a kék-fehérek, így a szünetben 2–2-es döntetlenre álltak a küzdő felek.

Térfélcserét követően is maradt a nyílt-sisakos küzdelem, itt is, ott is voltak helyzetek. Pataki Roland két alkalommal is nagy bravúrral óvta meg kapuját az újabb góltól. A hosszabbítás pillanataiban aztán jött a slusszpoén: Horváth Benedek újabb forintos passzát ismét Papp Csongor lőtte a hazaiak hálójába. Ennek köszönhetően pedig csapatunk 3–2 arányú, bravúros idegenbeli győzelmet aratott.

Jó iramú mérkőzést játszottunk az MTK otthonában. Mind a két együttesnek volt esélye a győzelem kiharcolására, de ez szerencsére nekünk jött össze. Voltak ugyan hibáink, de ezeket akarattal kompenzáltuk. A csapatunk tartását igazolja az a tény, hogy a győztes találatot az utolsó utáni pillanatokban szereztük

– fogalmazott az eltiltását töltő Kovács Lászlót helyettesítő Nagy József edző.