Óriási élmény itt lenni!

Óriási élmény itt lenni!

Az elmúlt évek koronavírus-járványát sok szempontból emlegettük, értékeltük már. Az a labdarúgással kapcsolatos aspektus – amely természetesen, amikor emberi életekről is beszélünk, nem lehet elsődleges – viszont alig került szóba, hogy az utánpótlásban korosztályok életéből maradt ki a nemzetközi tornák lehetősége, a megmérettetés, az élmények szerzése.

Az Illés Akadémia 2021-ben életre hívott női szakága most, húsvétkor került először abba a helyzetbe, hogy a lányok számára ilyen lehetőséget kínáljon. A menedzsment és a szakmai stáb választása az olaszországi Pordenonéra, a Gallini Kupára esett, amelyről szinte már a pénteki érkezés órájában kiderült, „jó helyre jöttünk”.

Győrffy Mátyással, a kupán az U17-es korosztályban szereplő csapatunkat dirigáló edzővel az első 24 óra élményeiről beszélgettünk. Kérdezni alig kellett, a kedvező benyomások garantálták a válaszokat:

Nagyon jól érezzük magunkat! A lányok tegnap, az érkezés utáni vacsoránál azonnal belekóstolhattak a torna légkörébe, megízlelhették, hogy milyen egy igazi, nemzetközi forgatag. Ezek az élmények ugyanúgy hozzátartoznak a futballistává válásukhoz, mint a szakmai fejlődésük és tény az is, vannak olyanok, akik még nem nagyon jártak külföldön. Gyönyörű környezetben játszunk, az eddigi tapasztalatokról – és egyáltalán nem azért, hogy az otthonmaradt szülőket megnyugtassuk – csak pozitívot mondhatok. Természetesen, szakmai szempontból is kihívást jelent a torna, például az is, hogy reggel és este is pályára lépünk, egy nap kétszer kell mérkőzést játszani. Igyekszem forgatni, rotálni a csapatot, ha sorokat nem is, de 5-6 fős blokkokat cserélek, fontosnak tartom, hogy mindenki játéklehetőséghez, élményhez jusson. A szombati első találkozón, a Treviso ellen vezetni tudtunk, lehetőségünk volt arra is, hogy növeljük az előnyünket, de sajnos kimaradt a ziccer. Ettől függetlenül, jó, fizikai erőnket is próbára tevő, igazi nemzetközi mérkőzést játszottunk, amiből a jövőben sokat tudunk építkezni. Megyünk tovább, izgatottan várjuk a folytatást, látom a lányokon a motivációt, az élményektől felfokozott hangulatot!