Oda a veretlenség

Oda a veretlenség

Az Illés Akadémia Fiatalok egygólos vereséget szenvedett a városi bajnokságban.

A negyedik fordulóban a tavalyi bajnok Peszi FC csapatával mérkőztünk meg, méghozzá a Gadavics – Szeiler, Biegner, Győrffy, Koronczai, Marton, Szabella, Bíró, Joó, Faggyas összetételű kerttel.

Ahogy eddig mindig, sajnos most is ellenfelünk szerzett vezetést. Rögtön az első percben, egy erősen szabálytalanság-gyanús labdaszerzést követően használták ki a lehetőséget, 0–1. Hat perccel később aztán reagáltunk is, Győrffy Mátyás remek centerezését Marton Zoltán vágta kapuba, 1–1. Egy perc sem telt el, amikor újabb vendéggól született: egy kavarodás után a vépiek játékosa tolta el kapusunk mellett és passzolt a hálóba, 1–2. A 10. percben többször próbálkoztunk egy akción belül, ám nem tudtuk bepiszkálni a labdát. Később Szabella Olivér próbálkozott sarokkal, de az is elkerülte a kaput.

A félidő ezen felében rengetegszer lőttünk kapura, Bíró Bence löketénél a kapufa is kisegítette a bajnoki címvédőt. A 27. percben egy kontra végén újból a Peszi FC talált be, 1–3. Biegner Dani válaszolhatott volna egyből, de kecsegtető helyzetét blokkolták az utolsó pillanatban, így a félidőben kétgólos hátrányban volt az Illés Akadémia Fiatalok csapata.

A második játékrészt sem kezdtük jól: a hosszúra érkező bedobást jól találta el a támadó, ezzel háromra növelve az előnyüket, 1–4. Aztán Gada tartotta meccsben a csapatot egy remek védéssel, amit egy Szabella Oli féle kapufa követett. A 41. percben bedobás után mi is betaláltunk, Marton Zoli fejelt gólt, 2–4. Négy percre rá Koronczai passzából Oli zúdított a kapuba és ezzel már csak egy gól volt a különbség. Az utolsó negyedórában aztán kész tűzijátékot rendeztünk, viszont ellenfelünk kapusa nagyszerű formában védett és sajnos a kapufa sem volt velünk, így a kispályás csapatunk elszenvedte szezonbéli első vereségét.

Illés Akadémia Fiatalok – Peszi FC 3–4 (1–3)
Gólszerzők: Marton Z. (2), Szabella