Nyolcszor zörgettük meg a pécsi hálót

Nyolcszor zörgettük meg a pécsi hálót

Női U19-es csapatunk 8–0-s győzelemmel fektette két vállra a Pécset a pontvadászat utolsó előtti fordulójában.

Pécsi MFC U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 0–8 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Nobó- Nagy B. (Gévay D., 72.) – Pintér T., Kránicz V.. Szabó L. (Rugovics B., 63.) – Szabó F. (Nagy D., 46.), Gravencz G. (Novák L., 46.), Németh M. (Kováts A., 72.), Németh A. – Csejtei E. (Csizmadia Zs., 63.), Varró V. – Csáki E. (Mesterházy I., 32.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Varró V. (11., 0–1), Mesterházy I. (37., 0–2; 85., 0–6), Németh A. (54., 0–3), Nagy D. (55., 0–4; 87., 0–7), Pintér T. (82., 0–5), Kránicz V. (89., 0–8)

Utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzésére utazott vasárnap női U19-es csapatunk. A mieinkre ezúttal egy pécsi túra várt, melyhez minden bizonnyal hatalmas löketet és pozitív töltetet adott a szerdai, szintén idegenbeli Puskás Akadémia elleni 2–1-es siker. Csúnyán fogalmazva kötelező győzelem előtt álltak a lányok, ám mint tudjuk, sokszor ezek a találkozók indulnak a legnehezebben. Ez most is így lett, bár a „csak” 2–0-s félidőt nyugodtan írhatjuk a meleg, a feszültség, s talán a tét számlájára. Az összecsapáson egy pillanatig sem nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, a fordulás után pedig jöttek a cserék, akik egytől-egyig jól szálltak be, plusz hoztak a csapat számára. A lányok végig mentek előre, hajtottak, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az utolsó tíz percben négy alkalommal is mattolták a baranyaiak védelmét, ami azt jelentette, hogy végül 8–0-s sikerrel és három ponttal utazhattak haza a Pécs otthonából.

Először is nagy gratuláció a lányoknak, megtették a magukét. Összességében egy nagyon pozitív nap, nagyon pozitív mérkőzés volt, a Pécsnek pedig külön köszönet, hogy bevittek minket a stadionba és ott játszhattuk a találkozót. A lehetőségek alapján ez akár egy még nagyobb arányú győzelem is lehetett volna, ehhez kapcsolódva pedig mindenképpen szeretném elmondani, hogy a hazaiak kapusa szenzációs napot fogott ki, nagyon sok bravúrja volt. Egy szónak is száz a vége, nyolcgólos különbséggel nyertünk és így várhatjuk a jövő heti, Fradi elleni hazai szezonzáró mérkőzést

– összegezte a látottakat Tebeli György vezetőedző.