Le a kalappal U10-eseink szereplése előtt!

Le a kalappal U10-eseink szereplése előtt!

Nagyon szűk kerettel is a legjobb négy közé jutott a rendkívül nívós ausztriai erőfelmérőn Faggyas Milán legénysége.

Az ausztriai Gabersdorfban megrendezett 19. nemzetközi Pünkösdi tornán vasárnap 18 csapat lépett pályára az U10-es korosztályban. A szervezők az Illés Akadémia együttesét az A-csoportba sorsolták, ahol az első fordulóban Faggyas Milán tanítványai 4–0-ra nyertek az osztrák SG Paldau-Kirchberg ellen. A mieink a második 15 perces meccsükön még növelni is tudták a tempót és 7–0-ra győzték le az SV LUV Graz fiataljait. A harmadik kanyarban pedig a házigazda USV Gabersdorf volt az „áldozat”: 5–0 lett a vége. A csoportkör zárásaként a szlovén NK Brinje Grosuplje ellen már egy 0–0-s döntetlen is elég volt az első hely megszerzéséhez: 10 ponttal és 16–0-s gólkülönbséggel jutottunk tovább. A nyolcaddöntőben az FC Nagykanizsa várt a mieinkre és a derbi vége magabiztos, 3–0-s Illés-siker lett. Az elődöntőbe jutásért aztán a budapesti Mészöly Focisuli csapata következett és az 1–0-s győzelem azt jelentette, hogy a legjobb négy között az osztrák NZ Sulmtal gárdájával meccselhettünk. Ezt a derbit azonban már nem sikerült kapott gól nélkül lehoznunk, de ennek ellenére csak óriási balszerencsével kaptunk ki 3–2-re ak, így pedig a bronzmeccsen léphettünk pályára az SK Sturm Graz ellen. Sajnos végül a dobogó a 2–0-s fiaskó miatt nem jött össze, de a rendkívül előkelő 4. helyezés megsüvegelendő teljesítmény. A tornát végül a szlovén NK Krka Novo Mesto nyerte a fináléban az NZ Sulmtalt 3–0-ra legyőzve.

Különböző okok miatt rendkívül szűk kerettel, csupán nyolc játékossal utazhattak U10-eseink a tornára, ebből adódóan a negyedik helyezés is alaposan felértékelődik. Faggyas Milán amúgy a Hende Noel – Sömenek Bálint, Vígh Olivér, Tóth Dávid, Papp Olivér, Molnár Bálint, Dávid Marcell és Práznek Soma alkotta keretre számíthatott.

Lényegében egy csapatnyi játékosunk hiányzott, így nagyon szűk kerettel érkeztünk erre az egész napos tornára. Nyári meleg volt, így nem csoda, hogy az utolsó két meccsbe a gyerekek már koncentrációban és fizikálisan is kevesebbet tudtak beletenni. Az elődöntő így is a miénk lehetett volna, csak hajszálon múlott, hogy nem jutottunk be a fináléba. Ráadásul ott nem a legjobb csapattal, a Sturmmal találkoztunk volna. Azaz akár még a tornagyőzelemre is reális esélyünk lett volna. Szerintem le a kalappal a srácok szereplése előtt, mert ebben a komoly hőségben erőn felül teljesítettek. Egyértelműen pozitív visszajelzés ez a számunkra, de picit bántó, hogy nagyon kevés választott el bennünket egy még nagyobb sikertől. Látszik a folyamatos fejlődés, dicséret jár a csapatnak

– foglalta össze tapasztalatait Faggyas Milán.