Nyitrán nyertek előkészületi találkozót az U19-es lányok

Nyitrán nyertek előkészületi találkozót az U19-es lányok

Csapatunk 6–1-es győzelemmel térhetett haza a felvidéki túráról.

FK Nitra U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–6 (0–1)
Gólszerzők
: Csombor Luca (25., 0–1), Sági Fruzsina (46., 0–2), Mesterházy Ivett (49., 0–3; 63., 0–5), Doncsecz Anna (56., 0–4), Licskai Léna (78., 1–6)

Újabb nemzetközi felkészülési mérkőzés szerepelt U19-es korosztályunk programjában, amely ezúttal Nyitrán játszott. Tebeli György vezetőedző betegség miatt nem tarthatott a csapattal, távollétében Csikortás Dávid asszisztensedző meccselt. A mieink – több U17-es játékossal – a Francsics Virág, Németh Zonga, Kováts Anna, Szabó Fanni, Kleinert Petra, Kaszap Kamilla, Gravencz Gréta, Stadler Kiara, Gyócs-Németh Cintia, Csombor Luca, Mesterházy Ivett, Németh Natasa, Sarang Rebeka, Sági Fruzsina, Doncsecz Anna, Licskai Léna összeállítású kerettel utaztak el Szlovákiába.

Jó felfogásban, lendületesen kezdtük a mérkőzést, ez pedig gólban is megmutatkozott: Csombor Luca köszönt be a 25. percben, így aztán egygólos előnnyel mehettünk a szünetre. A pihenő után frissen, energikusan vetettük bele magunkat a második játékrészbe. Bő negyedóra leforgása alatt pedig Sági Fruzsina, Doncsecz Anna, valamint Mesterházy Ivett is eredményes tudott lenni, utóbbi két ízben is. A folytatásban aztán szépíteni tudtak a nyitraiak, az utolsó szó azonban a miénk, egészen pontosan Licskai Lénáé volt, aki a 78. percben feltette az i-re a pontot és beállította a 6–1-es végeredményt.

Úgy gondolom, nagyon jó kis meccset játszottunk, elégedett vagyok a lányokkal. Kombinatív, tetszetős futballt mutattunk be, mindemellett pedig szép gólokat szereztünk. Ami miatt picit hiányérzetem lehet, az a helyzetkihasználás: három-négy gól bennünk maradt a mai napon. Ez egyébként a hazaiakra is igaz, ami nagyrészt Francsics Virágnak köszönhető, aki több fontos védéssel segítette a csapatot. Mindenkinek gratulálok, valamennyi játékosunk jó teljesítményt nyújtott, és amit még mindenképpen szeretnék kiemelni és örömmel tölt el, hogy a három U17-es játékosunk mindegyike be tudott találni

– összegezte a nyitrai kilencven percet Csikortás Dávid.