Novák Luca első élvonalbeli találatával egyenlített a Haladás Viktória a DVTK ellen

Novák Luca első élvonalbeli találatával egyenlített a Haladás Viktória a DVTK ellen

Az előkészítő szerepében szintén akadémiánk növendéke, Németh Adél jeleskedett.

Miskolci túra várt a Haladás Viktória NB I-es csapatára, amely a DVTK otthonába látogatott a Simple Női Liga 11. fordulójában. A zöld-fehérek kezdőjében ezúttal öt akadémistánk, Dobó-Nagy Boglárka, Novák Luca, Pintér Tekla, Csáki Eszter, valamint Németh Adél kapott helyet. Varró Veronika és Hécz Zsuzsanna csereként léptek pályára, de rajtuk kívül a keret tagja volt még Kováts Anna, Szabó Fanni, Gravencz Gréta, valamint Nagy Dorottya is. Az 1–1-re végződő találkozón akadémistáink hozták össze az egyenlítő találatot, ugyanis Németh Adél jobb oldali okos centerezését Novák Luca váltotta gólra a mérkőzés 50. percében.

Az élete első NB I-es találatát szerző Novák Lucával a mérkőzés másnapján beszélgettünk, aki mesélt nekünk magáról a találkozóról, és természetesen felidézte a gól előtti pillanatokat is.

Úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani a DVTK-val. Az első játékrész első felében még nem igazán találtuk a helyünket a pályán, ám ezt követően sok helyzetet alakítottunk ki és szép támadásokat tudtunk vezetni. A félidőben Németh Adéllal beszélgettünk azokról a helyzeteimről, amiket kihagytam, ő pedig mondta, hogy fog adni a jobb oldalról középre egy visszatett labdát a második hullámba, oda érkezzek. Ezt hála Istennek meg is tudtuk valósítani, ráadásul szinte rögtön a bekapott gólunk után. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy ennyi idő után végre sikerült megszereznem az első gólomat az NB I-ben, viszont még boldogabb lennék, ha ez három pontot jelentett volna számunkra

– tekintett vissza a 28. első osztályú találkozóján első gólját szerző Novák Luca.