Németh Mirtill duplával, Németh Adél góllal vette ki részét a Haladás Viktória győzelméből

Németh Mirtill duplával, Németh Adél góllal vette ki részét a Haladás Viktória győzelméből

A zöld-fehérek 4–0-ra múlták felül a Fehérvár FC gárdáját az elsőosztályú bajnokság 16. fordulójában.

Nem sok ideje volt a kesergésre az ETO FC Győr elleni, elveszített Magyar Kupa-elődöntő után a Haladás Viktóriának. A vasiak ugyanis szombat délelőtt már a Fehérvár FC otthonában szálltak harcba a bajnoki pontokért. Akadémistáink közül ezúttal tizenketten voltak ott Markó Edina keretében, közülük pedig Dobó-Nagy Boglárka, Pintér Tekla, Németh Mirtill, Németh Adél, Varró Veronika, valamint Csáki Eszter személyében hatan is pályán voltak a kezdő sípszó felharsanásakor. A cserék közül most Szabó Fanni és Nagy Dorottya kapott lehetőséget: előbbi Pintér Tekla váltotta az 58. percben, míg utóbbi Szil Tünde helyére érkezett a 67. minutumban. Hécz Zsuzsanna, Kováts Anna, Gravencz Gréta, valamint Csejtei Emília ezúttal a kispadról figyelte az eseményeket.

Markó Edina tanítványai remekül kezdték az összecsapást: a 9. percben előnybe kerültek a szombathelyiek az első élvonalbeli találatát szerző Németh Mirtill révén! A folytatásban sem lassítottak a zöld-fehérek, kisvártatva Németh Adél is megzörgette a hálót, majd az első játékrész hosszabbításában Németh Mirtill megszerezte csapata harmadik, saját maga második gólját, így aztán 3–0-s Haladás Viktória-vezetésről jöhetett a folytatás. A pontot az i-re a 76. percben Feketevízi Tímea tette fel, ő állította be a 4–0-s végeredményt! A vasiak így magabiztos győzelemmel hangoltak a jövő szombati, március 30-i Puskás Akadémia elleni idegenbeli ütközetre.

Németh Mirtillt természetesen megszólaltattuk arról, hogyan élte meg a szombati találkozót és miként emlékszik vissza a fehérváriaknak szerzett két találatára.

Már annak is nagyon örültem, hogy a kezdőcsapat tagjaként szavazott nekem bizalmat vezetőedzőnk, Markó Edina, de az első, majd második NB I-es találatom még emlékezetesebbé tette a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok, a legfontosabb azonban mégis az, hogy ezekkel a gólokkal hozzájárulhattam a csapat győzelméhez. Remélem, a jövőben ez még többször is sikerül majd!