Egy pontra minimum rászolgáltak volna az U14-es lányok

Egy pontra minimum rászolgáltak volna az U14-es lányok

Pre-akadémiai csapatunk nagyot küzdött, remekül focizott, s csupán két egyéni villanás döntött a Budaörs javára.

Viktória FC U14 – Budaörs U14 0–2 (0–1, 0–0, 0–0, 0–1)
Viktória FC U14:
Kiss N. – Kovács L., Csejtey K., Sinkó D., Jánosi B., Varga V., Horváth L., Végh L., Kulcsár N., Németh M., Renczes B., Vizaver D. Vezetőedző: Simonné Tamássy Judit.

A Csepel elleni értékes pontszerzés után ismét hazai környezetben léptek pályára az U14-es lányok. Simonné Tamássy Judit tanítványai a Budaörs csapatát látták vendégül. Az már korábban is folyamatosan látszódott, hogy a lányok mérkőzésről mérkőzésre sokkal érettebben, bátrabban, tudatosabban fociznak, ebből pedig ezen alkalommal is bőven kaptunk ízelítőt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem indult számunkra jól a mérkőzés, hiszen ellenfelünk remek fizikai adottságokkal rendelkező játékosa, a bajnokság góllövőlistáját vezető Varga Laura hamar vezetéshez juttatta a vendégeket. A folytatásban aztán nagyon nagy erőket mozgósítottunk, hogy semlegesítsük őt, kivegyük a játékból, ezt pedig szépen meg is oldották a lányok. Mindeközben szép kényszerítőket, ügyes összjátékokat láthattunk a mieinktől, akik nemcsak egyenrangú ellenfelei voltak a budaörsieknek, de felül is tudták őket múlni. Egyértelműen benne volt a játékunkban a gól, sokkal többet tettünk érte a vendégeknél, az utolsó negyedben pedig a legnagyobb ziccer adódott előttünk az egyenlítéshez. Ezt sajnos nem sikerült értékesíteni, s bár a lányok az utolsó pillanatig küzdöttek, mentek előre, a hajrában ismét jött Varga Laura, aki második találatával kialakította a 2–0-s végeredményt. A mieink a vereség ellenére büszkék lehetnek magukra, hiszen 10-11 éves lányokkal a sorainkban tudtunk ismét egy jó mérkőzést játszani egy jó ellenféllel szemben. Folytatás jövő héten csütörtökön, amikor 13 óra 30 perckor az ETO FC Győr otthonában vendégeskedik a csapat.

A vereség ellenére csak dicséret illeti a lányokat a jó hozzáállásukért, mérkőzésről mérkőzésre javuló teljesítményt mutatnak. Volt a találkozónak egy finoman szólva sem könnyű feladata, amit csak többé-kevésbé tudtunk megoldani. Ennek ellenére úgy érzem, a látottak alapján pontot érdemeltünk volna

– fogalmazott a mérkőzés után Simonné Tamássy Judit vezetőedző.