Németh Adél: „Százszázalékos koncentrációra volt szükség”

Németh Adél: „Százszázalékos koncentrációra volt szükség”

Női U19-es válogatottunk szerdán, Telkiben, az Eb-selejtező minitorna első játéknapján remek, 3–0-s győzelmet aratott Wales ellen.

Az Illés Akadémia növendékei közül Németh Adél, Kiss-Lantos Hanna és Németh Mirtill is pályára lépett a győztes csapatban – közülük a kilencven percen végigjátszó Adélt faggattuk.

Úgy gondolom, mindenki nevében mondhatom, már nagyon vártuk a selejtezőt. A felkészülés kissé nehézkes volt, nem tudott sokat együtt gyakorolni a keret.  Nehéz a sorsolásunk, de ebből kell kihozni a maximumot. Az első meccsünket Wales ellen játszottuk, nem igazán tudtuk mire számítsunk, csak a saját játékunkra koncentráltunk, megpróbáltuk rájuk erőltetni az akaratunkat. Ez sikerült, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, amiből hármat gólra is tudtunk váltani. Nagyon örültem, hogy a kezdőcsapatban kaptam helyet, úgy érzem ezt jó játékkal tudtam meghálálni. Igaz, a jobb oldalon kevesebbet volt a labda, de amikor játékba kerültem, akkor százszázalékos koncentrációra volt szükség. Még két meccs van hátra, szerintem jó esélyünk van akár a csoportelsőségre is

– mondta Németh Adél.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu