Németh Adél ezúttal egy félidőt játszott

Németh Adél ezúttal egy félidőt játszott

A magyar női U19-es válogatott az 1–0-s vereség ellenére szépen helytállt a korábbi Eb-elődöntős franciák ellen a selejtezősorozat második összecsapásán.

Három nappal az Olaszország elleni rajt után a házigazda francia együttes várt Szarvas Alexandra irányította női U19-es válogatottunkra.

A találkozó finoman fogalmazva sem ígérkezett könnyűnek, be is kezdtek a gallok, hátsó alakzatunk azonban nagyot dolgozva állt a sarat. A 25. percben aztán góllá érett a nyomás, megszerezték a vezetést a franciák, ez pedig egyben az 1–0-s félidei eredményt is jelentette. A második felvonásra már növendékünkkel, Németh Adéllal a soraiban futott ki a pályára együttesünk, a játék képe azonban nem igazán változott. A hazaiak irányítottak, kezdeményeztek, mi azonban szervezett, fegyelmezett védekezéssel elhárítottuk a veszélyes szituációkat. Hálóőrünknek, Schvirján Dórának is résen kellett lennie több alkalommal is, védéseivel azonban gondoskodott arról, hogy újabb gólt már ne tudjon szerezni a francia együttes. Az összecsapás így végül a házigazda 1–0-s győzelmével ért véget.

A mieink október 31-én, kedden az észak-írek ellen zárják a selejtező-sorozatot.