Németh Adél csapatkapitányként végigjátszotta az Olaszország elleni mérkőzést

Németh Adél csapatkapitányként végigjátszotta az Olaszország elleni mérkőzést

Női U19-es válogatottunk szoros, kiélezett csatában szenvedett 2–1-es vereséget a komoly játékerőt képviselő olasz csapattól az Eb-selejtezők első felvonásán.

Olaszország ellen kezdte meg szereplését Szarvas Alexandra irányította női U19-es válogatottunk a franciaországi Eb-selejtező sorozatban. A mieink a házigazdákon kívül az olaszokkal, valamint az észak-írekkel kerültek egy kvartettbe. A négyes első három helyezettje jövő tavasszal is az „A” divízióban szerepelhet majd, míg az utolsó helyen végző gárda kiesik a „B” jelű ligába.

A magyarok az Illés Akadémia növendékének, a találkozót végigjátszó Németh Adélnak a vezetésével vonulhattak ki a játéktérre. Bátran, megilletődöttség nélkül kezdtük a találkozót, rögtön az összecsapás elején komoly helyzettel jeleztük az itáliaiaknak, hogy a három pont megszerzése a cél. A folytatásban aztán fokozatosan vette át ellenfelünk a játék irányítását, Ascher Dóra bravúrjaira volt szükségünk, ám egy 28. percben szerzett találatnak köszönhetően így is az olaszok vonulhattak előnnyel a szünetre. A fordulás utáni szakasz is a fehérmezeseké volt, de Sinka Napsugár góljával sikerült egyenlítenünk, 1–1 volt a találkozó állása. Lendületben maradtunk, a fordításra is megvolt a lehetőségünk, a 80. minutumban azonban ismét riválisunk köszönt be, ez pedig egyben a 2–1-es győzelmet is jelentette számukra.

A mieink október 28-án, szombaton 16 órakor a házigazda francia nemzeti együttes ellen folytatják szereplésüket.