Nem zökkentünk ki

Nem zökkentünk ki

Múlt héten elmaradt a mérkőzésünk, így a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 6. fordulójában egy hét „pihenés” után az eSport Szombathely csapata várt ránk, akik hozzánk hasonlóan jól kezdték a bajnokságot. Jogosan számíthattunk küzdelmes, jó meccsre.

Az összeállítás a hétfői derbire a következő volt: Bokor – Biegner, Szeiler, Győrffy, Koronczai, Joó, Szabella.

Korábbi meccseinkkel ellentétben remekül kezdtük a mérkőzést, olyannyira, hogy két perc játék után már kétgólos előnyben voltunk! Előbb Szeiler Bálint szerzett vezetést egy lecsorgó labdából, majd Koronczai Patrik köszönt be egy remek akció végén! A következő 10 perc is rólunk szólt: helyzetet helyzetre halmoztunk, a kapufát is eltaláltuk, azonban sehogy se sikerült háromgólosra növelni az előnyünket.

A félidő derekán kissé fordult a kocka és ellenfelünk vette kezébe az irányítást. Először egy felpasszolt labdát követően fordultak le és lőttek védhetetlenül a kapunkba, majd egy szabadrúgásból egyenlíteni is tudtak, 2–2.

Nem hagytuk válasz nélkül mindezt, Szabella Oli harcos labdatartását követően tálalt Győrffy Matyi elé, aki kíméletlenül kihasználta a helyzetet és közelről a kapuba bombázott, 3–2. Egy megpattanó átlövést követően aztán nem sokkal később újra egyenlített ellenfelünk, 3–3. Kiélezett párharc folyt az I. játékrész hajrájában. Győrffy Matyi gondolt egyet és egy egyéni akció végén betalált, ezzel 4–3-as előnnyel mehettünk a félidőre.

A második félidő első percében az eSport Szombathely egy fokozattal feljebb kapcsolt és ki is tudott egyenlíteni, egy középre lőtt labdát közelről értékesítettek, 4–4. Bokor Ádinak is volt még védeni valója az első pár percben. Ezt követően mezőnyfölénybe kerültünk és próbáltunk kidolgozott helyzeteket kialakítani. Rengeteg lehetőségünk volt, Joó Bálint és Szabella Olivér veszélyeztetett több alkalommal is, míg riválisunk a kontrákra épített. Biegner Dani harcolt rengeteget a büntetőterület előtt gólkirályaspiráns ellenfelével.

Egy kiugratást követően az 50. perc tájékán Joó Bálint tudott helyzetbe kerülni, labdája a rövid felső sarokban kötött ki és mivel az utolsó pillanatokban remekül és rutinosan védekezve játszott csapatunk, az eredmény már nem változott, 5–4-es győzelmet aratott az Illés Akadémia Fiatalok gárdája.

A következő ellenfelünk a bajnokság éllovasa, a Fociszak FC csapata lesz október 16-án.

Illés Akadémia Fiatalok – eSport Szombathely 5–4 (4–3)
Gólszerzők:
Győrffy (2), Szeiler, Koronczai, Joó