Nem tucatteljesítmény – féltucat góllal

Nem tucatteljesítmény – féltucat góllal

A két idősebb akadémista csapatunkhoz hasonlóan a „kicsik”, az U15-ösök is legyőzték a DVTK-t. Ferencsik Evelin gárdája kapott gól nélkül, hatot lőve hozta haza Diósgyőrből a három pontot.

Diósgyőri VTK U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 0–6 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai D. (Takács M., 41.) – Imre A. (Kóródi A., 60.), Ferenczi H., Lukács K., Harmath R. (Göndör R., 71.) – Sági F., Bihari P. (Babos H., 60.), Alasz H. (Pusztai V., 71.) – Polovics D., Bihari Cs., Licskai L. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Alasz H. (13., 0–1, 55., 0–3; 59., 0–5), Bihari P. (18., 0–2), Licskai L. (57., 0–4), Polovics D. (67., 0–6)

U15-ös csapatunk nem szerzett pontot a legutóbbi három mérkőzésén – de egyáltalán nem azért, mert nem nyújtott jó teljesítményt, vagy alárendelt szerepet játszott volna. Diósgyőrbe viszont esélyesként utaztak a lányok, még úgy is, hogy a két csapat őszi összecsapását a hazaik nyerték meg 1–0-ra a DVTK Akadémián.

Az Illés hamar megszerezte a vezetést, Alasz Hanna már a 13. percben gólt lőtt, sőt még a félidő közepe előtt Bihari Patrícia is szép gólt rúgott. Kétgólos előnyben voltunk, de a fogaskerekek közé került azért homok, Ferencsik Evelin nem lehetett teljesen elégedett a látottakkal.

A szünetben sikerült rendezni a sorokat, tisztába tenni a fejeket és a második játékrész már nagyon rendben volt. Alasz Hanna újabb két gólt lőtt, mellette Licskai Léna és Polovics Dorina is betalált, azaz ezúttal is sokan osztoztak a gólokon, a csapattagok egymást segítve, egymásért futballozva játszottak.

A vége nem is lehetett más, mint magabiztos, fölényes győzelem – folytatás egy hét múlva, Győrben, az ETO ellen.

Az első, amit feltétlenül szeretnék elmondani, hogy a nagy gólkülönbségű győzelem ellenére, vagy azzal együtt, egy szimpatikus, kulturált, a futballt játszani akaró csapatot győztünk le! Dicséret illeti a mieinket, hogy így is a DVTK fölé tudtak kerekedni, jókor, jól váltottak ritmust, kombinatívan, kispasszos játékot játszva hozták ki magukból azt, ami bennük van. És még valami! Edzőként, de egykori játékosként is büszke, sőt boldog vagyok, hogy a lányok élvezik a futballt, ilyen nagyszerű közösséget alkotnak

– értékelt elégedetten Ferencsik Evelin.