Nem sokon múlott, hogy pontot szerezzen U16-os csapatunk

Nem sokon múlott, hogy pontot szerezzen U16-os csapatunk

Az MTK vendégeként szoros meccsen 3–2-es vereséget szenvedtünk.

MTK Budapest U16 – Illés Akadémia U16 3–2 (2–1)
Illés Aka. U16.: Szekeres – Németh Á., Tóth K., Muzsi, Vigh – Vert (Domján, 46.), Kovács P., Tama – Kovács A. (Rózsa, 80.), Horváth J. (Iván, 65.), Papp. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Horváth J. (43., 2–1), Tama (83., 11-esből, 3–2)

Az MTK rövidpasszos játékát kielemezte a társaság, így ennek megfelelően kezdtek a mieink – ami meg is lepte a kék-fehéreket. Az első nagyobb helyzet előttünk adódott, sajnos kimaradt, ezt pedig három perc alatt kétszer is megbüntették az MTK-sok. Egy tetszetős támadás után kerültek előnybe, majd egy oldalszabadrúgást követően növelték kettőre a különbséget. Horváth József a 43. percben szépített: a baloldalról a kaputól 20 méterre végezte el szabadrúgását, amit a hosszú sarok felé tekert. A csapódó labdába senki nem ért bele, ami így a sarokban kötött ki, 2–1.
Szünet után elkövetett mindent az egyenlítésért az Illés Akadémia, de egy büntetőből a második játékrész közepén megint kettőre nőtt a különbség. A hajrában Tama Gergő értékesített egy ellene elkövetett szabálytalanság után megítélt 11-est, de egyenlíteni sajnos már nem sikerült.

A találkozót követően Sátori Barnabás értékelt:

A tervezetteknek megfelelően tudtunk kezdeni. Ez az első félóra védekezésében ült is, de a támadóharmadban nem voltunk képesek igazi hatékonyságra. Horváth József szabadrúgásgólja visszaadta a reményt. Szünet után agresszívabbak voltunk, kiegyenlítettebb lett a meccs – ebben a periódusban benne is volt, hogy egyenlítünk, ami sajnos nem sikerült. 3–2 után is mentünk előre, talán még, ha van egy kis idő, megszereztük volna az egyenlítő találatot. Az első félidőben nyújtott teljesítménye alapján azonban a hazaiak rászolgáltak a három pontra.