Nem ilyen búcsúra számítottunk

Nem ilyen búcsúra számítottunk

Főként a második félidőben nyújtott visszafogott játékának köszönhetően 6–1-es vereséggel zárta a csoportkört a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Az már korábban eldőlt, hogy fiataljaink búcsúznak a további küzdelmektől.

Igazából csak a hollandok számára volt komolyabb tétje az A-csoport harmadik körében lejátszandó derbinek, ugyanis ők jó eséllyel pályáztak a továbbjutásra. Így viszont Gera Zoltán szövetségi edző olyan játékosoknak is lehetőséget adhatott, akik az első két meccsen nem kerültek pályára. Így többek mellett az a Huszti András is bekerült a kezdő 11-be, aki korábban jó négy esztendőn keresztül az Illés Akadémián pallérozódott, és jelenleg az NB I-es Budafoki MTE futballistája.  Kiss Tamás viszont ezúttal nem volt kerettag, ugyanis két sárga lapja miatt az eltiltását töltötte. A Szombathelyi Haladás belső védője, Mocsi Attila viszont harmadszor is bizalmat kapott a szakmai stábtól.

A mérkőzés első félideje pedig nem is alakult túlságosan rosszul a számunkra. Ugyan az Ajax és a PSV fiataljaira építő narancsmezesek domináltak, ám a mieink egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. Ennek ellenére a meccs 42. percében egy szép támadás végén a csapatkapitány, Dani de Wit szerzett vezetést a németalföldieknek.

Térfélcserét követően viszont nagyon gyorsan növelni tudták Myron Boadu büntetőjével az előnyüket a hollandok, akik a folytatásban komoly fölénybe kerültek: rendre a mieink kapuja előtt pattogott a labda. A ritka ellentámadásaink egyikét így is góllal tudtuk zárni a 65. percben, amikor is Bolla Bendegúz alakított 3–1-re az eredményt értékesített 11-esével.

A vége 6–1 lett Hollandia javára. Huszti András 52 percet töltött a pályán, Mocsi Attila viszont végigjátszotta a meccset.

Magabiztos győzelmüknek köszönhetően a narancsmezesek a csoport első helyén jutottak a nyolc közé, míg Gera Zoltán legénysége picit rossz szájízzel búcsúzott a további küzdelmektől.

Magyarország U21 – Hollandia U21 1–6 (0–1)

Gólszerzők: Bolla (65., 11-esből), ill. D. de Wit (42.), Boadu (47., 11-esből), Gakpo (58., 70.), Botman (87.), Brobbey (89.)

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu