Nem érdemeltünk vereséget

Nem érdemeltünk vereséget

Megbüntetett bennünket a futball.

Illés Akadémia U15 – Puskás Akadémia U15 1–2 (1–0)
Illés Aka. U15:
Rapali – Hányi, Szakály (Laczó, 81.), Nyári, Papp – Bosnyák Botond (Módly, 61.), Sánta, Hideg (Grádvohl, 71.) – Horváth Á. (Mihály, 71.), Németh L. (Ládonyi, 61.), Csonka (Bosnyák Bence, 81.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Németh L. (15., 1–0)

A középmezőny második felében tanyázott a két akadémiai csapat: a 8. fordulóból elhalasztott meccset pótoltak be Szombathelyen.

Mi kezdtük a találkozót sokkal jobban. Az első negyedóra végén előnybe is kerültünk: Csonka Alex és Papp Máté kombinációja utána utóbbi lőtt kapura. A labda kipattant a hálóőrről, amit Németh Levente vágott be, 1–0! Ekkor ébredeztek a vendégek, és egy 16 méteres lövés nem sokkal ment mellé, míg Rapali Zsombornak is volt védenivalója egy fejest követően. Aztán megint a mi perceink következtek: egy röviden hátra adott labdára Németh Levente csapott le, kicselezte a kapust is, azonban éles szögből az oldalhálóba tudott csak lőni. Az első félidő hajrájában Hányi Dávid lopakodott fel a jobb oldalon, 15 méteres kísérlete nem sokkal ment el a hosszú sarok mellett.

A térfélcsere után Csonka Alex ért el egy nagyon hosszú indítást, éles szögből nem sokkal lőtt fölé. Tíz perc elteltével váratlanul egyenlített a Puskás Akadémia: egy rosszul sikerül felszabadítás után a 15 méteres lövés utat talált a kapunkba, 1–1. Újabb hosszú indításra startolt Csonka Alex, ezúttal a kapus fel tudta szedni előle a labdát. Már a hosszabbításban jártunk, amikor a szögletzászlóhoz közel kapott szabadrúgást a vendégcsapat: a beadás utáni kavarodást követően rendkívül balszerencsés módon került a kapunkba a játékszer, 1–2. Még volt hátra egy perc, egy szögletig el is jutottunk, aminek végén Papp Máté fejelt fölé, így rendkívül balszerencsés módon maradtunk ma pont nélkül.

Az első félidőben olyan csapatot láttam, amire büszkék lehetünk! Majdnem tökéletes futballt mutattunk be: jól játszottunk, ültek a labdakihozatalaink, szépek voltak a támadásépítéseink. Akár több góllal is vezethettünk volna, hiszen előttünk adódtak a sokkal nagyobb lehetőségek. Egy labdaeladásunkat a második játékrészben egyből megbüntetett az ellenfél. 1–1 után ki-ki meccset játszottunk, azonban a futball megbüntetett bennünket: egy olyan öngóllal veszítettünk, amire képtelenség felkészülni. Ilyen passzban vagyunk… Azonban a játékunkra lehet építeni, mindent megteszünk azért, hogy ez eredményességgel is párosuljon. Egy nagyon jó csapat ellen kulturált futballal rukkoltunk ki, abszolút nem érdemeltünk vereséget

– nyilatkozta Szűcs János.