Nem érdemelt vereséget a Haladás

Nem érdemelt vereséget a Haladás

Mohos Barnabás kezdett, Szvoboda Dániel a hajrára állt be.

Szegedre látogatott a Szombathelyi Haladás: a vasiak a mezőny legkevesebb gólját kapó Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei voltak. Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Zvekanov – Horváth R., Szakály, Erdei, Mohos – Kelemen összeállítású csapatot küldte pályára, azaz az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Horváth Rajmund, Szakály Attila és Mohos Barnabás kezdett. A padon – mások mellett – Frák Marcell, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Szijjártó Ármin vártak bevetésre.

A Haladás kezdett jobban, ez a fölény pedig szögletekben mutatkozott meg. Igaz a hazai kapusnak nem volt védenivalója. A 41. percben pedig nem tudott hárítani: Horváth Rajmund adott kulcspasszt Nyíri Vincének a 16-oson bell. A jobbhátvéd levitte a labdát az ötös és az alapvonal találkozásáig, majd laposan Szakály Attilának tette le, aki az ötösről a hosszú sarokba belsőzött, 0–1.

Nyíri Vince a szünet után akár maga is betalálhatott volna, ám az a lehetőség kimaradt. Bő 60 perc játék után Szijjártó Ármin kapott lehetőséget. A 74. percben egyenlítettek a szegediek: fokozták a nyomást a hazaiak, de egy labdaeladás miatti helyzetet leszámítva nem volt igazán helyzetük. A hajrára Szvoboda Dániel is beállt a Haladásba. A 89. percben egy jobb oldali beadás után megint eredményes volt a Szeged, így 2–1-re győztek. A Haladás egyáltalán nem érdemelt vereséget a Szent Gellért Fórumban.