Négyet rúgott az U19-es csapat

Négyet rúgott az U19-es csapat

Az elmúlt hétvégén folytatódott az I. osztályú labdarúgó-bajnokság öt csoportja. Az U16-osoknál nem léptek pályára a szombathelyiek. Az U15-ösök és az U19-esek nyertek, az U14-esek kikaptak, az U17-esek döntetlent játszottak.

U14
Kecskemét–Illés Akadémia-Haladás 1-0 (0-0). Kecskemét, 16. forduló, vezette:
Juhász.
Illés Akadémia-Haladás: Pataki – Baranyai (Tarján), Bognár (Heiter), Bunevácz, Dezamits (Balogh Á.) – Doncsecz, Horváth R., Reseterits, Rosner (Horváth K.) – Simon B. (Kovács Z.), Simon K. Edző: Sátori Barnabás. 
Hiába játszott végig nagy fölényben az Illés Akadémia, a hazaiak egyetlen kapuralövésüket gólra váltották és ezzel otthon   tartották   a három pontot. 
A bajnokság állása: 1. MTK 44, 2. Debrecen 43, 3. Újpesti TE 34, … 5. Illés Akadémia-Haladás 31 pont.
17. forduló, szombat, 12.00: Illés Akadémia-Haladás–Diósgyőr

U15
Kecskemét–Illés Akadémia-Haladás 1-2 (0-0). Kecskemét, 16. forduló, vezette:
Kiss S. 
Illés Akadémia-Haladás: Hegyi – AUER, Basics, Fábián, Füzik (KÁLLAI) – JAKAB, Rédei, Sólyom, Szalay – Vajda (Pandur), Woth (Fördős). Edző: Takács Csaba, Bakos Roland. 
Gólszerzők: Szalay, Kállai.
Álmosan kezdtek a vendégek, az első félidő végére azonban aktívabbá váltak, ez helyzetekben is megmutatkozott, két kapufát is lőttek. Szünet után egy átlövésgóllal megszerezték a vezetést a szombathelyiek. Sok hibával, kapkodvan futballoztak a vasiak, ennek ellenére szinte a semmiből, egy szabadrúgásgóllal egyenlítettek a kecskemétiek. Ezt követően végig az illés akadémisták domináltak, három-négy nagy helyzetet is elhibáztak. Végül az utolsó percben egy szép összjátékot követően megszerezték a győztes találatot. Noha a vendégek nem futballoztak kiemelkedő, a három pontot így is begyűjtötték. 
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 43, 2. MTK 33, 3. Győri ETO 32, …16. Illés Akadémia-Haladás 11 pont.
17. forduló, szombat, 10.00: Illés Akadémia-Haladás–Diósgyőr.

U16
Az U16-osoknál a 15. fordulóból a Debrecen–Illés Akadémia-Haladás mérkőzést később, március 18-án rendezik. Desits Szilárd együttese a 16. fordulóban szombaton 16 órai kezdettel a Budapest Honvédot fogadja az Illés Akadémián.
A bajnokság állása: 1. Illés Akadémia-Haladás 31, 2. Honvéd Magyar Futball Akadémia 29, 3. MTK 28 pont. 

U17
Debrecen–Illés Akadémia-Haladás 1-1 (1-0). Debrecen, vezette:
Takács Á. 
Illés Akadémia-Haladás: Soós – Bolla, Füleki (Dorner), KERESZTES, Kiss B. (Latyák) – Kiss T. (Acsádi R.), Putz (Vámos), SZABÓ D., Szalai – Szilágyi (Labát), VARGOVICS. Edző: Csordás Csaba. 
Gólszerző: Vámos. Kiállítva: Keresztes (84.). 
Az első félidőben a debreceniek domináltak és egy pontrúgásból megérdemelten szereztek vezetést. Szünet után viszont másik arcukat mutatták a szombathelyiek, felvették a kesztyűt és egy jó meccsen végül értékes pontot szereztek. 
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 33, 2. Honvéd Magyar Futball Akadémia 27, 3. FTC 26, … 7. Illés Akadémia-Haladás 13 pont. 
16. forduló, szombat, 16.00: Illés Akadémia-Haladás–Honvéd Magyar Futball Akadémia.

Varga Kevin szerezte a harmadik szombathelyi találatot. Fotó: vaol.hu/Unger Tamás

U19
Illés Akadémia-Haladás–Debrecen 4-0 (1-0). Illés Akadémia, 15. forduló, vezette:
Zám. 
Illés Akadémia-Haladás: Molnár M. – BONTÓ, Derdák, Imre, Kirják – KISS B., Kovács Z., Kovalovszki (Szabó Á.), MOLNÁR T. – Szántó (Varga K.), Szár. Edző: Bánfalvi Attila.
Noha nehézkesen indult a mérkőzés, a végén magabiztosan nyertek a vasiak. Valamennyi szombathelyi játékos sokat tett a sikerért. Gólszerzők: Bontó (2), Molnár T., Varga K.
A bajnokság állása: 1. FTC 31, 2. Illés Akadémia-Haladás 23, 3. MTK 22 pont.
16. forduló, szombat, 12.00: Honvéd Magyar Futball Akadémia–Illés Akadémia-Haladás.