Négy Illés Akadémista játszott a Haladásban

Négy Illés Akadémista játszott a Haladásban

Debreceni kezdett, Kállai, Schuszter és Szalay csereként érkeztek.

A Merkantil Bank Liga éllovasa, a Debreceni VSC vizitált a Rohonci úton az NB II-es bajnokság 19. fordulójában. Ez volt a „klasszikus ősz” utolsó mérkőzése – az évszakokat, és a fordulók számát tekintve is. Mátyus János a kezdőcsapatba jelölte a szerdán sérülés miatt hiányzó Debreceni Zalánt, aki a pálya bal oldalán kapott szerepet. A korábbi akadémisták közül Németh Márió, Medgyes Zoltán és Doktorics Áron is a kezdőben volt. Az élvezetes, helyenként jó színvonalú meccs első félidőjében nem született gól, inkább a zöld-fehéreknél volt többet a labda.

Szünet után Debreceni nagyon sokszor helyet cserélt Bosnjak Predraggal – ahogy erről a találkozó utáni nyilatkozatában is kitért (ez utóbbi elérhető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán is), a Haladás stabilitása ezek után is megmaradt.

Kállai Kevin a 67. percben állt be, ő a jobb oldalt játszotta be, nagy csatát vívva a debreceniek válogatottjával, Korhut Mihállyal. Schuszter Ronald szűk tíz percet kapott – a középpálya közepén jutott szerephez, többször is csatázott a szintén csereként beálló Dzsudzsák Balázzsal. A ráadás második percében Szalay Szabolcs is beállt. A keretben volt, de ezúttal nem kapott lehetőséget Tóth Milán.

A változatos, jó iramú találkozón gól nem született. A Loki maradt az első, míg a Haladás a hatodik helyen.