Négy akadémistánk vett részt a női U17-es válogatott összetartásán

Négy akadémistánk vett részt a női U17-es válogatott összetartásán

Az Illés Akadémia-Viktória FC négy játékosa, Csejtei Emília, Csáki Eszter, Kováts Anna és Szabó Liliána vett részt (az eredetileg meghívottak közül sérülése miatt a kapus Szabó Kiara, valamint Pintér Tekla hiányzott) a Schumi Dorottya szövetségi edző által vezetett válogatott összetartáson, Telkiben.

A 2005-2006-os korosztályba tartozó 26 lány hétfőtől szerdáig edzéseken vett részt, illetve az edzőtábor első és utolsó napján egymás közötti játék is színesítette a programot.

Bár korábban, a regionális U14-es válogatottba bekerültem, ilyen összetartáson, mint amilyen most volt Telkiben, még nem vettem részt. Mind a négyünk nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és örömmel tapasztaltuk, hogy az a munka, amit a válogatott edzői a legjobbakkal végeztetnek, megegyezik azzal, amit mi a klubban, itt az akadémián csinálunk. Most Telkiben a bő keret találkozott, és a következő összetartásokra alakul majd ki az a csapat, amely megkezdheti a közös felkészülést az U17-es Európa-bajnokságra. Remélem, hogy a szűkített keretben is minél többen ott lehetünk az Illés Akadémiáról, és már most látom, tapasztalom azt is, hogy a kerettagság milyen élményt, plusz motivációt jelent

– mesélte érdeklődésünkre Csejtei Emília, U17-es csapatunk középpályása.