Négy akadémista játszott az NB II-es csapatban

Négy akadémista játszott az NB II-es csapatban

Második felkészülési mérkőzését tartotta ma 11 órakor a Szombathelyi Haladás NB II-es együttese. Az ellenfél a csoporttárs Duna Aszfalt Tiszakécske volt, a helyszín pedig Bük, ugyanis itt edzőtáboroztak a Bács-Kiskun megyeiek. A találkozón 3–1-es kécskei siker született. Doktorics Áron és Tóth-Gábor Kristóf kezdők voltak, míg szünet után Illés Bence és Szalay Szabolcs álltak be.

Elégedett lehettem a fiatal játékosok teljesítményével – mondta a találkozó után Mátyus János vezetőedző. A felkészülés ezen fázisában a fizikális részre helyezzük a hangsúlyt, ennek ellenére inkább a második félidőben voltunk gyorsak, robbanékonyak, és alakítottunk ki sok-sok helyzetet, sajnos ezek ki is maradtak. 

Doktorics a jobb szélen kezdett (nyilatkozott is, ami megtekinthető az Illés Akadémia Facebook-oldalán), Tóth-Gábor pedig centerként, fordulás után pedig Illés játszott a középpálya jobb felén, míg Szalay középcsatárként. Utóbbiak előtt adódtak igazi lehetőségek. Illés egy remek összjáték után játszotta magát tisztára 10 méterre a kaputól, ám nem csak a rárontó Molnár Márkot (korábbi Illés-akadémistát), hanem a kaput is átemelte. Szalay háromszor is tesztelte lövésekkel a tiszakécskei hálóőrt, de kétszer védett Molnár, egyszer pedig mellé süvített a csatár lökete.

A játék valóban bíztató volt, ám a helyzetkihasználásban hatékonyabbnak kell lennie a fiúknak.