Kétgólos győzelmet arattak a legidősebbek

Kétgólos győzelmet arattak a legidősebbek

A 2019/2020-as bajnokság tavaszi idényére való felkészülés egyik első állomása volt az Illés Akadémia U18-U19-es vegyes korosztályának mai, NK Mura elleni mérkőzése. A muraszombatiak ellen nem szerepeltek – Schüld Máté kivételével – a 2001-es születésűek, így Horváth Rudolf a Schüld – Auer, Woth, Debreceni, Basics – Szecsődi, Vajda, Bunevácz, Kállai K. – Volter, Csomós csapatot küldte pályára.

Annak ellenére, hogy a felkészülési időszak nehéz fizikai részében tartanak a fiúk, a hasonló korosztályú muraszombatiak ellen jó iramú meccset játszottak. Motiváltak voltak, jó szellemiség jellemezte őket, és végül 2–0 arányban diadalmaskodtak.

A vezetést az első félidőben sikerült megszerezni. Előbb Csomós bolondította meg a védőket, majd passzát Kállai Kevin becsúszva juttatta a hálóba.

Szünet után sort cserélt a vezetőedző és a Gróz – Dezamits, Szabó, Tarján, Baranyai – Palkó, Kállai Z., Rosner, Antal – Markó, Horváth R. csapat folytatta a játékot. Aminek képe nem változott, és ebben a félidőben is betalált az Illés Akadémia csapata. Horváth Rajmund a szélről elindulva befelé cselezett, továbbítását pedig Markó az átvételt követően a hosszú felsőbe lőtte, 2–0.

A nemzetközi edzőmérkőzések sora folytatódik: szombaton a Wolfsberger AC hasonló korosztályú gárdájával játszanak majd a zöld-fehérek.